23. april 2015.23. apr 2015.
IZBORNA SKUPŠTINA SNS U KOCELjEVI

MATIĆ PREDSEDNIK STRANKE

Prošle srede u sali Doma kulture održana je izborna skupština Srpske napredne stranke na kojoj je Veroljub Matić, dosadašnji poverenik, izabran za predsednika opštinskog odbora naprednjaka u Koceljevi. Jedini kandidat za ovu funkciju, čiju su kandidaturu prisutni delegati jednoglasno podržali, rekao je da mu je čast da bude deo tima koji je potpuno promenio političku scenu Srbije.
- Vreme pred nama je vreme puno izazova za hrabre i sposobne. Srbija nema boljih od nas i mi smo jedini rešeni da Srbiji pomognemo - poručio je Matić.
Govoreći o proteklom periodu on je podsetio da se pre dve godine na predlog premijera Aleksandra Vučića tadašnja Grupa građana koja je imala apsolutnu vlast u ovoj opštini sjedinila sa postojećom SNS u Koceljevi.
- Radili smo na prijemu članstva. U momentu kada smo ušli u SNS bilo je 268 članova a sada ih ima 2.366, znači negde oko deset puta više- izjavio je novoizabrani lider naprednjaka u ovoj opštini i najavio da će u narednom periodu članstvo biti revidirano kao i da će stranka insistirati ne samo na kvantitetu već i na kvalitetu njenih pristalica.
Osim toga akcenat će biti na mladima jer su oni, kako kaže, sjajan potencijal društva.
Prema njegovim rečima, centralni događaj u proteklom periodu za stranku su bili republički izbori na kojima je ova opština zabeležila najbolji rezultat u državi i dobila narodnog poslanika u republičkom parlamentu ali i člana predsedništva SNS.
- Imali smo čast da nas u izveštajnom periodu poseti predsednik Vlade tri puta i predsednik države dva puta, bez obzira na povode, što se u istoriji ove opštine nikada nije dogodilo. Nikada ova opština, od njenog postojanja, nije imala bolji politički položaj i rejting što moramo da valorizujemo i da podignemo kapacitet i ove opštine i Srpske napredne stranke - smatra Matić.
On se osvrnuo i na prošlogodišnje nepogode koje su zadesile i ovaj kraj. Građani koceljevačke opštine su, kako kaže, što se pomoći tiče dobili možda najviše u Srbiji.
U izveštaju o radu u protekle dve godine bilo je reči o infrastrukturi ali i privredi.
- Mi smo ovde dosta toga uradili. Ne bih posebno nabrajao, ali najviše se uradilo na putnoj mreži, elektrosnabdevanju, vodosnabdevanju. Što se tiče privrede postojeća privreda dobro stoji i što je veoma bitno nema pada broja zaposlenih. U investicionoj imamo nove fabrike koje se grade i koje će zapošljavati - izjavio je Veroljub Matić i dodao da će, nakon završetka tri privredne investicije Koceljeva ponuditi čak 600 novih radnih mesta.
Zahvaljujući Matiću Koceljeva je grad u malom
Jedini kanididat za funkciju predsednika naprednjaka u Koceljevi, čiju su kandidaturu podržali svi delegati, bio je Veroljub Matić, dosadašnji poverenik SNS. U ime predlagača na izbornoj skupštini govorio je Vlada Bojić koji je rekao da u obrazloženju zašto je baš Veroljub Matić predložen za kandidata ne treba biti skroma.
- To je čovek koji je, kada se pogleda istorija Koceljeve, učinio verovatno najviše za ovu opštinu i njene građane. Dovoljno je pogledati gde je Koceljeva bila 2004. godine kada je Grupa građana prvi put došla na vlast. Privreda je bila razorena, ulice i lokalni putevi su bili većinom makadamski, bili su veliki problemi u vodosnabdevanju Koceljeve a o vodosnabdevanju sela se nije ni razmišljalo. Setimo se čestih nestanaka struje. Javne rasvete gotovo da nije bilo. Danas, pogled sa samo nama znanog Žućaka, u večernje sate govori više od bilo kakve reči. Koceljeva je grad u malom - izjavio je Bojić i dodao da je Matić, dok je bio na čelu ove opštine, uspostavio sistem u kojem se zna ko donosi koje odluke i u kojem njegovi saradnici znaju način ponašanja i donošenja odluka.
Lokalni izbori za manje od godinu dana
Na izbornoj skupštini u Koceljevi predsednik SNS je rekao da će lokalni izbori biti održani za manje od godinu dana.
- Ono što nas očekuje u neposrednoj budućnosti su lokalni izbori. Oni su tu, za nepunih godinu dana, mada ne bih hteo da licitiram. Imaćemo objedinjeni napad gotovo svih na nas. Imamo ozbiljan zadatak da to izdržimo, da postignemo dobar rezultat i da nastavimo da radimo jer je to u interesu građana i opštine - rekao je Matić i zatražio od članova da još više rade i da se ne opuštaju.
Ozbiljniji pristup poslu i mekši stav prema strankama zatražio je i od zaposlenih u javnom sektoru.
- Zaposleni u javnom sektoru, mislim na javna preduzeća i ustanove kao i na lokalnu upravu, se često znaju bahato ponašati. Mora se ostvariti dobra komunikacija sa strankama jer mi primamo platu od naroda čija se sredstva uplaćuju na budžetske račune - podsetio je vođa naprednjaka u Koceljevi koji je ocenio da Vlada Srbije i Aleksandar Vučić “vuku zemlju u pravom smeru“.
Kako je rekao, njihov rad i potezi donose rezultat jer se ide hrabro, povlače se potezi koji nisu popularni ali su nužni jer smo zbog nekih prethodnih vlasti koje nisu to radile došli u nezavidnu situaciju.
Čestitajući novoizabranom predsedniku SNS u Koceljevi, direktor Medicinske škole u Šapcu Aleksandar Pajić je istakao da mu je čast što Veroljuba Matića zna kao prijatelja te da mu je žao što je njegova lična karta na Koceljevu a ne na Šabac, ali da se nada da će svojim znanjem i iskustvom Matić doprineti da i Šabac dobije stabilnu vlast, odnosno vlast SNS.
Među gostima na izbornoj skupštini bio je i narodni poslanik iz Šapca Boban Birmančević koji je poručio da mu je drago što su članovi SNS u Koceljevi jedinstveni i složni.
- Zaista ste opština za primer i ja često Koceljevu uzimam kao poseban primer da tako može, da tako treba. Nastavite i u narednom periodu da radite kao što ste radili, budite jedinstveni i budite dobri jedni prema drugima. Jedan ste od najboljih odbora ne samo u regiji već i u Srbiji i vodi vas jedan divan čovek. Ja sam počastvovan što mogu da kažem da je to i moj prijatelj - izjavio je Birmančević.
Čestitke je uputio i predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić koji je za Matića rekao da je “čovek sa harizmom koji ima viziju i koji stvara dela“ te da su članovi SNS doneli dobru odluku izabravši Veroljuba Matića za predsednika stranke u Koceljevi.

Vesna Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa