30. april 2015.30. apr 2015.

DRAGOSAVLjEVIĆ PRVAK EVROPE

Marko Dragosavljević, član KK „Zorka“ Šabac u sjajnom finišu trke K-1 na 200 metara osvojio prvo mesto
Prošlog vikenda u Češkim Račicama održano je seniorsko Prvenstvo starog kontinenta u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Reprezentacija Srbije, u kojoj su veslala i trojica Šapčana, osvojila je ukupno sedam medalja, od toga Šapčani tri.
Trke na 200 metara su najinteresantnije, najuzbudljivije i prava poslastica za gledaoce. Naš Marko Dragosavljević, u sjajnom finišu kajaka jednoseda, osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju.
Prošlogodišnji prvaci sveta iz Moskve, Marko Novaković (Bečej) i Nebojša Grujić (Zorka) u trci kajaka dvoseda na 200 metara osvojili su srebrnu medalju. Bila je to najneizvesnija trka na celom Prvenstvu. Sudije su bile na velikim mukama, odlučivali su hiljaditi delovi sekunde, a foto-finiš je ponavljan nekoliko puta. Na kraju, Grujić i Novaković su se morali zadovoljiti drugim mestom.
Još jedan Šapčanin, sjajni Dejan Pajić, okitio se bronzanom medaljom u trci kajaka jednoseda na 500 metara. U finišu ove trke, Dejan je još jednom potvrdio da je u samom vrhu svetskog i evropskog kajaka.
A. Đenadić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa