30. april 2015.30. apr 2015.
POČINjE SA RADOM „Nacionalna Škola boksa“

ŠKOLA BUDUĆIH ŠAMPIONA

Nekadašnji kapiten bokserske reprezentacije Srbije Ljubomir Marjanović pokreće sopstvenu školu plemenite veštine. U „Nacionalnoj školi boksa“ biće mesta za talentovanu decu i omladince, koji neće plaćati treninge, ali i za rekreativce. Višestruki prvak Srbije očekuje da škola u sali bokserskog kluba „Mačva“ na Starom gradu počne sa radom početkom juna.
- Odlučio sam se na osnivanje „Nacionalne škole boksa“ u dogovoru sa drugarima iz bokserske reprezentacije Srbije od kojih su neki već osnovali slične škole. Projekti se odvijaju uz podršku Ministarstva sporta, gde je za koordinaciju zadužen državni sekretar Nenada Borovčanina, naš nekadašnji uspešni bokser i drug iz reprezentacije. Boks je nažalost već dugo u rezultatskoj i takmičarskoj krizi, te na ovaj način želimo da promenimo takvo stanje i da pomognemo u oporavku našeg trofejnog sporta. Cilj nam je da omasovimo boks, uz podršku stručnih trenera koji iza sebe imaju uspešne rezultate u svojim karijerama. U samoj školi će se odvijati trenizni za decu uzrasta od 6 do 16 godina, koji će biti besplatni, a školu boksa će moći da pohađaju i rekreativci svih starosnih kategorija. Nadam se da će „Nacionalna škola boksa“ doprineti izvlačenju iz krize bokserskog sporta. Tog cilja sam se prihvatio zato što volim boks u kom sam ceo život, i što iskreno želim da se plemenita veština vrati na staze stare slave, kaže Ljuba Marjanović.
Mladi koji budu pohađali „Nacionalnu školu boksa Ljuba Marjanović“ u takmičarskim mečevima nastupaće za Bokserski klub „Mačva“.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa