30. april 2015.30. apr 2015.
ZAVIDAN USPEH KOCELjEVAČKIH ĐAKA NA TAKMIČENjIMA IZ SRPSKOG JEZIKA I KNjIŽEVNOSTI

JELENI TREĆE MESTO U OKRUGU

Krajem aprila meseca u Loznici je održano Okružno takmičenje srednjih škola iz srpskog jezika i jezičke kulture na kojem je svog predstavnika imala i Srednja škola iz Koceljeve. Prema rečima prof. Lidije Marković takmičilo se rekordnih 49 učenika iz osam opština. Niko od učesnika nije uspeo da ostvari minimum 19 bodova za osvajanje prvog mesta. Na vrhu rang liste našli su se đaci sa 17 poena, dok je Jelena Glišić iz Koceljeve imala dva boda manje što joj je bilo dovoljno za osvajanje trećeg mesta. Ova učenica koceljevačke srednje škole već treću godinu ostvaruje zavidan rezultat na takmičenju iz srpskog jezika.
- Ponosim se Jelenom, a najveća nagrada za uložen rad mi je njena odluka da po završetku srednje škole krene mojim stopama. Jelena je odličan đak i iznad svega uživa u čitanju kvalitetnih knjiga i romana - kaže prof. Marković.
Miloš na republičkoj olimpijadi
Nakon osvajanja drugog mesta na okružnom takmičenju Miloš Pavlović iz Koceljeve, učenik osmog razreda, dobio je priliku da u nedelju 10. maja drugi put za redom predstavlja svoju školu na republičkoj književnoj olimpijadi koja se održava u Sremskim Karlovcima.
Ovaj skroman i odgovoran dečak je bez sumnje jedan od najboljih đaka koceljevačke osnovne škole kojem podjednako “leže“ i prirodne i društvene nauke. O njegovoj svestranosti i zavidnom znanju svedoče ne samo petice u dnevniku već i diplome sa brojnih takmičenja iz mnogih predmeta. Ove godine Miloš je učestvovao na takmičenjima iz srpskog jezika (književnost i gramatika), matematike, engleskog jezika, geografije, a nije propustio ni matematičko takmičenje “Kenguri bez granica“... Ipak, kaže da su mu omiljeni časovi fizičkog vaspitanja i informatike, a planira da postane učenik Matematičke gimnazije u Beogradu.
Za budućeg srednjoškolca nastavnici OŠ “Mića Stanojlović“ imaju samo reči hvale.
- Predavati Milošu i biti odeljenski starešina učeniku koji malim zalaganjem postiže velike rezultate, ne samo iz srpskog jezika i književnosti, čast je i zadovoljstvo. Veoma je uspešan na okružnim takmičenjima na kojima osvaja prva i druga mesta, a školu će i ove godine predstavljati na Republičkom takmičenju iz književnosti - kaže nastavnica srpskog jezika u koceljevačkoj osnovnoj školi Tatjana Jeremić i dodaje da je Miloš talentovan, vredan i uporan đak.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa