Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
ЗАВИДАН УСПЕХ КОЦЕЉЕВАЧКИХ ЂАКА НА ТАКМИЧЕЊИМА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ

ЈЕЛЕНИ ТРЕЋЕ МЕСТО У ОКРУГУ

Крајем априла месеца у Лозници је одржано Окружно такмичење средњих школа из српског језика и језичке културе на којем је свог представника имала и Средња школа из Коцељеве. Према речима проф. Лидије Марковић такмичило се рекордних 49 ученика из осам општина. Нико од учесника није успео да оствари минимум 19 бодова за освајање првог места. На врху ранг листе нашли су се ђаци са 17 поена, док је Јелена Глишић из Коцељеве имала два бода мање што јој је било довољно за освајање трећег места. Ова ученица коцељевачке средње школе већ трећу годину остварује завидан резултат на такмичењу из српског језика.
- Поносим се Јеленом, а највећа награда за уложен рад ми је њена одлука да по завршетку средње школе крене мојим стопама. Јелена је одличан ђак и изнад свега ужива у читању квалитетних књига и романа - каже проф. Марковић.
Милош на републичкој олимпијади
Након освајања другог места на окружном такмичењу Милош Павловић из Коцељеве, ученик осмог разреда, добио је прилику да у недељу 10. маја други пут за редом представља своју школу на републичкој књижевној олимпијади која се одржава у Сремским Карловцима.
Овај скроман и одговоран дечак је без сумње један од најбољих ђака коцељевачке основне школе којем подједнако “леже“ и природне и друштвене науке. О његовој свестраности и завидном знању сведоче не само петице у дневнику већ и дипломе са бројних такмичења из многих предмета. Ове године Милош је учествовао на такмичењима из српског језика (књижевност и граматика), математике, енглеског језика, географије, а није пропустио ни математичко такмичење “Кенгури без граница“... Ипак, каже да су му омиљени часови физичког васпитања и информатике, а планира да постане ученик Математичке гимназије у Београду.
За будућег средњошколца наставници ОШ “Мића Станојловић“ имају само речи хвале.
- Предавати Милошу и бити одељенски старешина ученику који малим залагањем постиже велике резултате, не само из српског језика и књижевности, част је и задовољство. Веома је успешан на окружним такмичењима на којима осваја прва и друга места, а школу ће и ове године представљати на Републичком такмичењу из књижевности - каже наставница српског језика у коцељевачкој основној школи Татјана Јеремић и додаје да је Милош талентован, вредан и упоран ђак.
Весна Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa