30. april 2015.30. apr 2015.
OBELEŽEN DAN ŠKOLE “JEVREM OBRENOVIĆ“

RADOST SAZNAVANjA

Centralna proslava Dana škole “Jevrem Obrenović“, održana je u ponedeljak 27. aprila u Šabačkom pozorištu. Tom prilikom izvedena je predstava “Čestitamo“, koja je nastala na osnovu adaptacije poznate komedije “Čestitam“ Koste Trifkovića. Za režiju je bila zadužena profesorka srpskog jezika Zorica Lazić, a pri pripremanju i realizaciji pomagale su joj Svetlana Tošić, Slavica Topić, Nataša Tumenko, profesorke srpskog jezika, Marica Prijović, profesorka muzičke kulture i Igor Stefanović, profesor likovne kulture. Kao i prethodnih godina i ove godine učenici dramske sekcije škole priredili su jedno nezaboravno veče Učenici su još jednom pokazali svoje veliko glumačko umeće i uspeli da nam i govorom i pesmom dočaraju sliku srpskog građanskog društva u Novom Sadu u 19. veku.
Iste večeri direktorka škole Svetlana Smiljanić predstavila je i najuspešnije učenike škole, koji su učestvovali na svim nivoima takmičenja i postigli zapažene rezultate. Oni su pozdravljeni velikim aplauzom i, kako direktorka reče: “Najbolje pokazuju da škola nije samo obaveza, da učenje nije mučenje, već da može biti lepota i punoća življenja, stvaralački zanos i radost saznavanja“.
Predstavom u Šabačkom pozorištu završeni su “Jevremovi dani“, manifestacija koja se već tradicionalno održava u Osnovnoj školi “Jevrem Obrenović“. Manifestacija je počela 18. marta i obuhvatila je Veče istorijskih filmova, Vaskršnju izložbu i Javni čas iz geografije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa