30. april 2015.30. apr 2015.
DEČJA OLIMPIJADA PREDŠKOLSKE USTANOVE „NAŠE DETE“

MALI VELIKI SPORTISTI

Trčanje na pedeset metara, skakanje u džaku, poligon i nadvlačenje konopcem, sto trideset predškolaca iz trinaest vrtića „Mladost“, „Sloboda“, „Bambi“, „Snežana“, „Poletarac“, „Pčelica“, „Veverica“, „Proleće“, „Suncokreti“, „Bajka“, „Bubamara“, „Švrća“ i „Sunce“ obeležili su poslednji dan aprila. Letnjikovac je tako, kao i prethodnih godina, odzvanjao dečjim radosnim, navijačkim povicima kojima su bodrili svoje drugare. Takmičarski duh zahvatio je sve prisutne od dece, preko vaspitača do roditelja koji su ispunili travnati teren vrtića „Veverica“.
- Dečja olimpijada ovde da Letnjikovcu već je tradicionalna za našu ustanovu. Ovo je pokazatelj da se mi svakodnevno bavimo fizičkim aktivnostima sa decom. Da bismo psihički bili zdravi od malih nogu učimo decu fizičkim aktivnostima i igrama. Ovo je jedna velika radost za našu decu. Svi zajedno od srca učestvujemo sa našim mališanima u igrama ““ istakla je direktorka Predškolske ustanove „Naše dete“ Marica Vuletić.
Pripreme za Dečju olimpijadu obavljaju se tokom cele godine kroz svakodnevne fizičke aktivnosti vaspitača sa decom.
- Već od septembra se pripremaju za takmičenja, za male Sportske olimpijade koje se dešavaju i u našem gradu i van grada. Svakodnevno vežbaju, pripremaju se i jako se raduju. Imaju izgrađen takmičarski duh. To su sve pripremne predškolske grupe gde se takmiči po pet dečaka i pet devojčica u svakoj ekipi ““ istakla je Jelena Živković, vaspitačica vrtića „Veverica“.
Koliko su spremni pokazali su mališani na sportskom terenu. Svaki trud i osvojeno mesto nagrađeno je aplauzom. Najboljima su podeljeni pehari, a svim malim sportistima medalje.
- Bilo je teško trčati. Spremao sam se. Radio sam u vrtiću vežbe, trčao. Drago mi je što sam učestvovao ““ jedva je izgovorio zadihani Mateja Dimitrijević iz vrtića „Mladost“ koji je u svojoj grupi osvojio prvo mesto u trčanju na pedeset metara.
Zadovoljna sportskim nadmetanjem najmlađih bila je i Vesna Živković, član Gradskog veća zadužena za sport.
- Ovi naši mališani su divni, predivni. Uvek nam ulepšaju dan. Jako sam srećna što sam danas ovde. Gradska uprava grada Šapca podržava svaku manifestaciju. Naravno, počevši od najmlađih tako da smo mi prošle godine radili edukaciju vaspitača koji rade sa predškolcima. Dobili smo i jedan set iz Saveza za školski sport kako bi imali imaju što bolje uslove i rekvizite za rad. Mislim da su oni današnjim takmičenjem to i pokazali.
O. G.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa