30. april 2015.30. apr 2015.
NASTAVLjENO SREĐIVANjE KANALSKE MREŽE

UREĐENO KORITO DUMAČE U VARNI

Sanacija korita Dumače kod „Kamene ćuprije“ u Varni završena prošle nedelje
Angažovanjem teške mehanizacije kojom je uređeno korito Dumače u Varni, rešen je višegodišnji problem koji su stanovnici ovog mesta imali sa izlivanjem reke. Korito je prošireno i očišćeno u dužini od jednog kilometra. Nadležni očekuju da će se na taj način sprečiti izlivanje Dumače u njive i domaćinstva u narednom periodu. Urađeni posao je nastavak akcije čišćenja vodotokova drugog reda na području grada Šapca.
- Najveći deo radova na uređenju korita Dumače u ataru sela Varna je okončan. Osim ovih, aktuelni su radovi u Bogosavcu, Pocerskom Pričinoviću, Maloj Vranjskoj, Beloj Reci i Pocerskom Metkoviću. Radovi će biti nastavljeni na svim kritičnim tačkama koje je sastavila Komisija koja je imala zadatak da uoči i locira sva mesta na kojima je potrebno izvršiti uređenje korita reka i čišćenje kanalske mreže. Sve to se radi kako bi se u budućnosti sprečilo izlivanje vedotokova drugog reda, rekao je Nenad Ilić, rukovodilac Odeljenja komunalne policije u Šapcu.
Meštani Varne pozdravili su akciju čišćenja i širenja korita Dumače u njihovom selu, pri tom naglasivši slogu i zajedništvo meštani prilikom rešavanja ovog problema.
- Uradili smo veliku stvar. Na jednom delu urađeno je gotovo u potpunosti novo korito, dok je na drugom delu ono temeljno očišćeno. Veoma je dobro što je grad krenuo u rešavanje ovog problema, a posebnu zahvalnost dugujemo našim meštanima koji su dozvolili prokopavanje kroz njihove njive, i na taj način doprineli smanjivanju opasnosti od poplava u budućnosti, rekao je stanovnik Varne Duško Moskovljević.
R adovi na čišćenju vodotokova drugog reda na području Šapca biće obavljaće se sve dok se ne reše problemi na svim kritičnim tačkama.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa