7. maj 2015.7. maj 2015.
GIMNAZIJALCI PONOVO USPEŠNI

NAGRADE ZA NAJBOLjE

Posle nedavnog uspeha na Republičkom takmičenju iz fizike šabački gimnazijalci i njihovi profesori ponovo imaju razloga za slavlje. Na Srpskoj fizičkoj olimpijadi, održanoj prošlog vikenda, Šabačku gimnaziju predstavljali su maturanti Katarina Stanković, Mladen Samardžić i Radoica Draškić. Treće mesto pripalo je Mladenu Samardžiću, dok se osvajanjem drugog mesta Radoica Draškić izborio za učešće na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi koja će biti održana u Indiji. Za uspeh učenika zaslužne su i profesorke Jasmina Đokić Jovanović i Snežana Vukovac.
Osvajanjem dve druge i dve treće nagrade na Republičkom takmičenju iz istorije učenici Šabačke gimnazije pokazali su da im i društvene nauke odlično idu. Učenicima prvog i drugog razreda Stefanu Jezdiću i Milici Brkić pripalo je drugo mesto, dok su učenici drugog i trećeg razreda Dejan Petrušić i Nevena Vilotić bili treći. Uspeh postignut uz svesrdnu pomoć profesora Dušana Jovanovića i Zorana Bogdanovića.
I na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima bilo je veselo. Osvajanjem trećeg mesta Nevena Antić, učenica prvog razreda, obradovala je kako svog profesora mentora Strahinju Polića tako i sve u Šabačkoj gimnaziji.

O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa