7. maj 2015.7. maj 2015.
RUSKA STRANKA

POTCENjENA ULOGA RUSA

Zvanična Srbija je u prepunom „Sava centru“, na proslavi sedamdeset godina od pobede nad fašizmom, na kojoj je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić, ponizila Rusiju i rusku pomoć srpskom narodu u Drugom svetskom ratu ““ iza leđa premijera Srbije Aleksandra Vučića istaknuta prvo američka, pa tek onda sovjetska i srpska zastava.
Nakon toga se, uz veliko čuđenje i nezadovoljstvo publike, zvanični spiker proslave, osim na srpskom, skupu obratio i na engleskom jeziku istakavši sve vreme na prvom mestu ulogu Sjedinjenih Američkih Država, a tek posle Sovetskog Saveza, u pobedi nad nacizmom i oslobođenju tadašnje Jugoslavije od zapadnog okupatora. Inače, od prisutnih ambasadora, najveći broj njih je dolazio sa prostora nekadašnjeg SSSR, gde i danas većina stanovništva govori ili poznaje ruski jezik, a engleski jezik im je stran.
Sa provokacijama, od strane organizatora proslave okončana je ova svečanost pošto je zvaničan spiker ovaj skup završio na engleskom jeziku, a da se tokom priredbe nijednom rečju nije obratio gostima ili publici i na ruskom jeziku.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa