21. maj 2015.21. maj 2015.
GRADONAČELNIK ŠAPCA UPRILIČIO PRIJEM ZA FLAUTISTKINjU JANU ILIĆ, APSOLUTNU POBEDNICU TAKMIČENjA U ITALIJI

GRAD JE UZ MLADE TALENTE

Na nedavnom Međunarodnom takmičenju „Filadelfija, muzički grad Evrope“ u Italiji devetogodišnja Jana Ilić, učenica prvog razreda Niže muzičke škole „Mihailo Vukdragović“, odsek flauta, uz klavirsku saradnju korepetitora prof. Miloša Milutinovića, osvojila je prvu apsolutnu nagradu obezbedivši na taj način i učešće na završnom koncertu.
- Zadovoljna sam sa tom vrednom nagradom. Vežbam oko sat, dva ali svaki dan. Tako sam dospela do ovog uspeha. Volela bih da tako nastavim dalje, da budem još bolja. Razmišljala sam o tome kako ću da odsviram Čičkovu kompoziciju „Scherzo“ i „Preludium and Dance“. Trudila sam se najviše što sam mogla ““ rekla je Jana.
Tim povodom na prijemu u Dunjića kući gradonačelnik Nebojša Zelenović istakao je da grad Šabac pomaže svoj deci, a najviše onima koji to zaslužuju svojim radom i željom da postanu što bolji u oblastima koje ih interesuju.
- Grad Šabac pomaže svoj deci, a najviše pomaže onima koji su dobri, vredni, hoće da rade više i da budu bolji đaci, bolji takmičari u svojim oblastima. Bolji ljudi na kraju krajeva. Mi smo tu da kao grad sve njihove sklonosti, te važne stvari za društvo ispratimo. Evo i Jana je pravi primer za to. Pored Jane grad pomaže i mladim naučnicima, sportistima, kuvarima. Dakle, mi smo tu da pomognemo našim mladima da pronađu svoje mesto u društvu, da ostvare sve što mogu u okviru svoje ličnosti i, naravno, u sredini u kojoj žive i nadamo se da će im Šabac biti pravo mesto za to ““ dodao je gradonačelnik.
Iako tek samo petnaest meseci svira Jana je uz svesrdnu podršku i pomoć prof. Biljane Price od februara 2014. godine osvojila jedanaest nagrada. Jedna od ovogodišnjih je i prvo mesto na Republičkom takmičenju učenika muzičkih škola Srbije u Beogradu u kategoriji duvačkih instrumenata sa osvojenih sto poena.
- Mi smo samo potvrdili taj njen talenat i uspeh po jedanaesti put. Međutim, taj talenat je možda samo deset odsto od onoga što je potrebno za prvu apsolutnu nagradu. Ostatak je trud, rad, ono što ona zaista i doprinosi. Vežba svaki dan po nekoliko sati, nekad manje, nekad više, u zavisnosti od programa, od situacija u kojoj se nalazimo, itd. Ali u svakom slučaju jedan veoma uložen veliki trud i rad ““ istakla je prof. Biljana Prica.
Po rečima Janinog oca Darka uspeha ne bi bilo bez dobre organizacije koja podrazumeva saradnju sa profesorkom i školom, kako Muzičkom tako i OŠ „Laza K. Lazarević“ gde Jana pohađa treći razred, ali ni bez podrške Gradske uprave.
- Mi kao roditelji trudimo se da naše dete podržimo u svemu ovome što radi. Međutim, s obzirom da je Jana neko ko je već tražen da ide na razne strane sveta, da putuje, stvarno nismo u mogućnosti da to sve sami finansiramo. Ovom prilikom bih se zahvalio i gradonačelniku i gradu koji su nam pomogli da realizujemo ovaj odlazak u Italiju i da Jana nastupi, da nas predstavi u najboljem svetlu i, naravno, osvoji nagradu.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa