21. maj 2015.21. maj 2015.
STRUČNA OBUKA SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE

BRŽE REAGOVANjE

Prošle sedmice u Centru za stručno usavršavanje održan je trodnevni trening koji je organizovao Sektor za vanredne situacije MUP Republike Srbije. Tema je bila “Mehanizmi za smenjenje rizika od prirodnih katastrofa u opštinama koje su pretrpele štete u poplavama 2014. godine“.
Prema rečima Dragana Savkovića, zamenika načelnika Nacionalnog trening centra Sektora za vanredne situacije MUP, stalno nastojanje je da se nivo reagovanja podigne što više da bi se dao odgovor na svaki rizik.
-Organizujemo rad sa štabom gde ćemo izneti osnovne elemente koji su vezani za funkciju rukovođenja i komandovanja. Poverenicima i zamenicima poverenika ukazujemo kako da vode bazu podataka, kako da odgovore na svaki zadatak Civilne zaštite i komuniciraju sa Štabom, odnosno komandantom koji im je direktno pretpostavljen u smislu blagovremenog i efikasnog prenošenja informacija, rekao je Savković.
Pored pripadnika Štaba za vanredne situacije, obuci su prisustvovali predstavnici Policijske uprave, Gradske uprave, javnih preduzeća, institucija i ustanova.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa