28. maj 2015.28. maj 2015.
TEKVONDO KLUB ŠABAC

ZLATO IZ AUSTRIJE

Proteklog vikenda, u austrijskom gradu Insbruku, održan je otvoreni međunarodni tekvondo turnir G1 klase „Austrija open 2015“, koji je ove godine po broju i kvalitetu učesnika bio među najjačima u Evropi. Na osamnaest borilišta za medalje se borilo oko dve hiljade takmičara iz preko 50 zemalja iz celog Sveta. Reprezentacija Srbije je brojala oko 80 kadeta, juniora i seniora među kojima su bili Marko Marković i Mateja Vučinić, kadetski reprezentativci iz tekvondo kluba „Šabac“.
Marko Marković je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 65 kilograma, pobedivši u prvoj borbi grčkog takmičara, zatim Nemca, potom Hrvata a u finalu Italijana. Podatak da je Marko jedini muški reprezentativac Srbije koji je osvojio zlato govori o izuzetno visokom kvalitetu ovog takmičenja.
Mateja Vučinić je u borbi za bronzanu medalju u kategoriji do 57 kilograma izgubio od protivnika iz Mađarske.
- Posle Grčke i Holandije, osvajanjem trećeg zlata i na „Austrija open 2015“ Marko Marković je ozbiljan kandidat za visok plasman na Evropskom kadetskom prvenstvu koje će biti održano u Strazburu u Francuskoj od 2. ““ 5. jula ove godine. Marka i Mateju očekuju završne pripreme u klubu i sa kadetskom reprezentacijom Srbije na Kopaoniku koje će ih, nadamo se, učiniti veoma spremnim za Evropsko prvenstvo - rekao nam je Jovan Dedić trener tekvondo kluba “Šabac“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa