Инфо

28. мај 2015.28. мај 2015.
ТЕКВОНДО КЛУБ ШАБАЦ

ЗЛАТО ИЗ АУСТРИЈЕ

Протеклог викенда, у аустријском граду Инсбруку, одржан је отворени међународни теквондо турнир Г1 класе „Аустрија опен 2015“, који је ове године по броју и квалитету учесника био међу најјачима у Европи. На осамнаест борилишта за медаље се борило око две хиљаде такмичара из преко 50 земаља из целог Света. Репрезентација Србије је бројала око 80 кадета, јуниора и сениора међу којима су били Марко Марковић и Матеја Вучинић, кадетски репрезентативци из теквондо клуба „Шабац“.
Марко Марковић је освојио златну медаљу у категорији до 65 килограма, победивши у првој борби грчког такмичара, затим Немца, потом Хрвата а у финалу Италијана. Податак да је Марко једини мушки репрезентативац Србије који је освојио злато говори о изузетно високом квалитету овог такмичења.
Матеја Вучинић је у борби за бронзану медаљу у категорији до 57 килограма изгубио од противника из Мађарске.
- После Грчке и Холандије, освајањем трећег злата и на „Аустрија опен 2015“ Марко Марковић је озбиљан кандидат за висок пласман на Европском кадетском првенству које ће бити одржано у Стразбуру у Француској од 2. ““ 5. јула ове године. Марка и Матеју очекују завршне припреме у клубу и са кадетском репрезентацијом Србије на Копаонику које ће их, надамо се, учинити веома спремним за Европско првенство - рекао нам је Јован Дедић тренер теквондо клуба “Шабац“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa