28. maj 2015.28. maj 2015.
IZBOREN OSTANAK U NAJBOLjOJ LIGI

PRIJEM ZA MEDICINAR

Zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić priredio je u utorak prijem za rukometašice i upravu Medicinara, koji su izborili opstanak u Super ligi Srbije. Pajić je tom prilikom rekao da je Šabac među vodećim gradovima po ulaganju u sport, a da Medicinar ima treći budžet po veličini, nakon Mačve i Metaloplastike.
Najiskusnija “Medicinarka“, Mirjana Jović, rekla je da joj je velika čast što igra sa mlađim naraštajima. Nada se da će ih biti još više.
-Želela bih da Šabac bude grad rukometa. Imamo potencijala da sledeće godine budemo još bolji, jer nam je škola rukometa dobra, rekla je Jovićeva.
Petar Fajfrić, iz uprave kluba, naveo je da je bilo teško izboriti opstanak u ligu u kojoj je od 12 ekipa ispadalo četiri. Medicinar je bio nova ekipa u ligi, a ekipa nije bila mnogo jaka.
-Ipak, zajedničkim snagama, podrškom Saveza i dolaskom novog trenera uspeli smo. Još uvek nemamo velike planove, ali sledeće godine ćemo ići na veće rezultate, rekao je Fajfrić i otkrio da trenutno pregovaraju sa dve igračice.
Vesna Živković, iz Gradskog veća je istakla da je Šabac poznat kao grad sporta, prvenstveno rukometa. Kao “problem“, odnosno sreću je izdvojila to da su svi kolektivi na visokom nivou, ali da je to teško održavati budžetom koji imaju.
-Jedan smo od četiri grada koji ima i muški i ženski rukomet u superligaškoj kategoriji. Trudimo se da Medicinar ostane na dobrom putu. Trudićemo se da nakon rebalansa budžeta svi budu zadovoljni, a oni koji su ostvarili bolje rezultate i nagrađeni, rekla je Živkovićeva.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa