11. jun 2015.11. jun 2015.
IZMEĐU REDOVA

I MALO JE MNOGO

Mnogo su fini ovi naši zvaničnici. Baš onako fini. Neki dan jedan od njih objašnjava poskupljenje struje, pa veli da to neće biti mnogo, samo malo. Pa prijatelju, baš toliko ovom narodu i fali, samo malo. Mnogo je kad biju.
Ne stvarno, ajd“™ to malo da poskupi struja pa i da podnesemo, ali onda po pravilu poskupi benzin, gas, drva a o namirnicama da se i ne govori. I tako to malo pređe u malo više. A nama je i malo, mnogo.
A i razbaškarili smo se, samo tako. Ne zna se da li struje trošimo više zimi ili leti. Zaboravili smo čak i ono da smo struju dobijali u parne sate, skoro kao na pipetu. Doduše, često se pitamo kako su pre naši stari živeli bez svih tih rashladnih sistema, električnih klima, rashlađenih radnih i životnih prostora... i opet ostali normalni i stvorili nas još normalnije. Jes đavola, da smo normalni onda se sve ovo i ne bi pitali. Jes“™ vala baš.
Počela i sezona godišnjih odmora, pa se sećamo onog zahteva jednog radnika za korišćenje odmora i odgovora rukovodećeg kadra, koje je i sada u privatnom sektoru aktuelno. “Godina ima 365 dana. Dnevno spavaš 8 sati, što godišnje iznosi 122 dana. Ostaje 243 dana. Dnevno imaš 8 sati odmora, što iznosi dodatnih 122 dana. Ostaje 121 dan. 52 dana godišnje su nedelje kada se ne radi, pa ostaje 69 dana. 52 dana godišnje su subote, kada se, takođe, ne radi, pa ostaje 17 dana. Dnevno imaš pola sata pauze, što godišnje iznosi 7 dana. Ostaje 10 dana. 9 dana godišnje su praznici te ostaje jedan jedini dan. Taj dan je 1. maj, praznik rada, te se takođe ne radi. I molim te lepo, od čega da ti dam godišnji odmor?“
Uz to, ide i vic pitanje, kako životinje idu na godišnji odmor? Pa lav ide sam, tigar sa ljubavnicom a majmun sa ženom!
Branko Jelić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa