25. jun 2015.25. jun 2015.

VEČE NARODNE MUZIKE U DRENOVCU

U organizaciji Inicijative „Selo-grad“, a pod pokroviteljstvom Grada Šapca, u Drenovcu je na Vidovdan održan koncert izvorne narodne muzike koji je okupio više od 500 meštana Drenovca i okolnih sela. Prema rečima Tanje Radovanović, koja je osmislila i pokrenula projekat primene kulturnih sadržaja u seoskim mesnim zajednicama, cilj koncerta je negovanje i afirmacija srpske tradicionalne pesme.
Posebna uloga ovakvih manifestacija je upoznavanje mladih sa izvornom muzikom i etnološkim vrednostima. Prvi u nizu koncerata održan je u aprilu, u okviru obeležavanja Dana grada Šapca, drugi u Zminjaku.
- Trudimo se da život grada približimo životu sela, odnosno da kulturno-obrazovni sadržaji budu što zastupljeniji u seoskim sredinama. Ovo je još jedan u nizu koncerata kojima polako oživljavamo domove kultura, što nam je i cilj. Verujemo da će lokalna samouprava i dalje podržavati manifestacije koje imaju veliki odziv građana, naglasila je Tanja Radovanović, predsednica GO Inicijativa „Selo-grad“ i odbornica u Skupštini grada Šapca.
Kako je ocenio Zoran Bortić, zamenik predsednika gradske Skupštine, organizacija koncerta bila je odlična, reagovanje meštana izvanredno, a posećenost iznad svakog očekivanja.
- Ljudi su oduševljeni ovakvim manifestacijama i žele slična okupljanja i ubuduće. Ovo je dobar način da se druže i opuste, a ujedno je i prilika da se srpska tradicionalna pesma čuje i da je prihvate mlađe generacije, poručio je Zoran Bortić.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa