Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.

ВЕЧЕ НАРОДНЕ МУЗИКЕ У ДРЕНОВЦУ

У организацији Иницијативе „Село-град“, а под покровитељством Града Шапца, у Дреновцу је на Видовдан одржан концерт изворне народне музике који је окупио више од 500 мештана Дреновца и околних села. Према речима Тање Радовановић, која је осмислила и покренула пројекат примене културних садржаја у сеоским месним заједницама, циљ концерта је неговање и афирмација српске традиционалне песме.
Посебна улога оваквих манифестација је упознавање младих са изворном музиком и етнолошким вредностима. Први у низу концерата одржан је у априлу, у оквиру обележавања Дана града Шапца, други у Змињаку.
- Трудимо се да живот града приближимо животу села, односно да културно-образовни садржаји буду што заступљенији у сеоским срединама. Ово је још један у низу концерата којима полако оживљавамо домове култура, што нам је и циљ. Верујемо да ће локална самоуправа и даље подржавати манифестације које имају велики одзив грађана, нагласила је Тања Радовановић, председница ГО Иницијатива „Село-град“ и одборница у Скупштини града Шапца.
Како је оценио Зоран Бортић, заменик председника градске Скупштине, организација концерта била је одлична, реаговање мештана изванредно, а посећеност изнад сваког очекивања.
- Људи су одушевљени оваквим манифестацијама и желе слична окупљања и убудуће. Ово је добар начин да се друже и опусте, а уједно је и прилика да се српска традиционална песма чује и да је прихвате млађе генерације, поручио је Зоран Бортић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa