25. jun 2015.25. jun 2015.
EPILOG SMENE ZORANA BORTIĆA SA MESTA PREDSEDNIKA GO SPS

NOVA ODBORNIČKA GRUPA

Šest doskorašnjih odbornika Socijalističke partije Srbije u narednom periodu u Skupštini grada Šapca nastupaće u okviru odborničke grupe „Zoran Bortić-Šabački socijalisti“.
Zamenik predsednika Skupštine grada Šapca, Zoran Bortić, koji je nedavno smenjen sa mesta predsednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije rekao je na konferenciji za novinare da će šest dojučerašnjih odbornika SPS ubuduće nastupati u okviru odborničke grupe „Zoran Bortić-Šabački socijalisti“. Bortić je ponovio da je njegova smena rezultat pritiska Srpske napredne stranke i premijera Srbije na rukovodstvo SPS da donese takvu odluku.
- Ime odborničke grupe je takvo zato što sam ja bio nosilac izborne liste na poslednjim lokalnim izborima, i što su glasači tada dali podršku meni i mojim saradnicima. Šest odbornika bilo je izloženo ogromnom pritisku od trenutka moje smene. Donedavno, odnosno do izbora za Savet mesne zajednice Majur, nisam mogao da verujem da centrale stranaka mogu da vrše toliki pritisak na građane i ljude koji se bave politikom, samo zato što im je stalo da svu vlast koncentrišu u svoje ruke. Bez obzira na pritisak koji je dolazio i iz SPS, našu odluku neće promeniti. Za to imamo poverenje skoro 6.000 ljudi na poslednjim izborima, i podršku koju sam, kao kandidat za predsednika Gradskog odbora SPS u Šapcu dobio u novembru prošle godine. Tada su članovi 59, od 61 mesnog odbora, plebiscitarno predložili mene za predsednika Gradskog odbora. Centrala stranke je mogla i tada da reaguje, s obzirom da učestvujemo u lokalnoj vlasti od 28. marta prošle godine, ali se to nije dogodilo. Pokrenuli su postupak moje smene tek kada je na njih izvršen pritisak iz Srpske napredne stranke, na čelu sa njenim liderom, Aleksandrom Vučićem. Žao mi je što je rukovodstvo SPS podleglo pritisku, jer se tako nešto nikada ranije nije dešavalo. To tvrdim jer sam deceniju i po obavljao najodgovornije funkcije u stranci, kao član Predsedništva, Izvršnog odbora, Glavnog odbora i kao narodni poslanik. Nova odbornička grupa će i dalje podržavati lokalnu vlast, jer su svi članovi koalicije poštovali dogovore koje smo imali kada smo doneli odluku da uđemo u gradsku vlast, naveo je Zoran Bortić.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa