2. jul 2015.2. jul 2015.
GRADONAČELNIK ŠAPCA U POSETI USPEŠNIM FIRMAMA

SARADNjA U OBOSTRANOM INTERESU

Tokom proteklih desetak dana gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je tri uspešne šabačke firme
Pre dvanaest godina „Zorka keramika“ dobila je nove vlasnike. Zalaganjem više od 200 zaposlenih ova firma je uspela da se pozicionira kao jedan od lidera u ovoj oblasti na području jugoistočne Evrope. Da bi rezultati poslovanja bili dobri, neophodne su investicije, te je tako samo od početka godine u nabavku novih proizvodnih linija uloženo više od milion evra.
- Trudimo se da dizajn bude atraktivan i prati moderne svetske trendove u oblasti keramičkih pločica, a da usluga zaposlenih i vrhunski kvalitet pločica zadovolji potrebe naših kupaca i omogući im lako održavanje. Ove godine smo u novu proizvodnu liniju uložili više od milion evra, kako bi razvili i kvantitet i kvalitet proizvodnje. Ključ uspeha “Zorka keramike“ je što se protiv konkurencije van zemlje borimo kvalitetom i dizajnom, naveo je Petar Miljković, generalni direktor „Zorka keramike“.
Ova firma više od 50 odsto proizvodnje plasira na inostrana tržišta, što predstavlja dokaz da privreda u Šapcu ima potencijala, naveo je prilikom prošlonedeljne posete ovoj firmi gradonačelnik Nebojša Zelenović.
- Ova firma je primer i pokazatelj da privreda u Šapcu funkcioniše. Posao gradonačelnika je da brine o privredi u svom gradu i da privrednicima otvori vrata za dijalog. Kao što se trudimo da u Šabac dovedemo nove investitore, tako brinemo i o domaćim firmama i slušamo njihove zahteve i sugestije za unapređenje proizvodnje. Samo sa naprednom privredom možemo da otvorimo nova radna mesta, što jeste cilj Gradske uprave, rekao je Zelenović.
Gradonačelnik Šapca je potom prošlog petka posetio firmu „Tikurila Zorka“, koja je jedan od lidera u proizvodnji boja i lakova u regionu.
- Privreda je snaga grada. Zato je „Tikurila Zorka“ ponos Šapčana. O uspešnosti kompanije govori podatak da zapošljava blizu 180 radnika. Svoje proizvode distribuira u zemlji, ali i izvozi u inostranstvo. Sa predstavnicima firme razgovarali smo o njihovim potrebama i planovima u kojima im Grad može pomoći. Grad Šabac je spreman da bude partner uspešnim preduzećima koja će svojim širenjem otvoriti nova radna mesta, izjavio je gradonačelnik Šapca.
Ulaganje u ljudske resurse i proizvodne kapacitete, kao i konstantno usavršavanje svih zaposlenih, ključ su uspešnog poslovanja „Tikurila Zorke“, naveo je komercijalni direktor Bogdan Vujović.
- Mi neprekidno investiramo, posebno u ljude jer oni čine i prave posao. Pored ulaganja u ljudstvo, najviše pažnje posvećujemo ulaganju u kvalitet naših proizvoda i usluga. To je garancija dalje ekspanzije na aktuelna i ulaska na nova tržišta, naveo je Vujović.

Prošlog ponedeljka gradonačelnik Šapca sa saradnicima je posetio preduzeće „Eliksir Zorka-mineralna đubriva“, firmu koja od 2013. godine beleži značajne uspehe na domaćem i inostranom tržištu.
- Od ove godine povećala se potražnja za đubrivom koje proizvodimo, što je dokaz da smo svojim kvalitetom pridobili i stare i nove kupce. Polovina naše proizvodnje se plasira na domaće tržište, a druga polovina ide u izvoz, u zemlje u regionu: Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Hrvatsku, Mađarsku i druge. U punom kapacitetu dnevno proizvedemo blizu 1.000 tona, rekao je Milan Đurđević, rukovodilac Sektora razvoja.
Poslovanje ovakvih kompanija je od izuzetnog značaja za grad Šabac, ali i za čitavu državu, jer je proizvodnja i prodaja mineralnih đubriva jedna od retkih oblasti u kojima naša država ostvaruje suficit. Sugestije ljudi koji rukovode ovako uspešnom kompanijom su veoma važne za gradske čelnike, u osmišljavanju novih usluga koje olakšavaju posao privrednicima.
- Ova firma je važna za grad zbog investicije od preko 40 miliona evra u unapređenje kvaliteta i obima proizvodnje. „Eliksir Zorka-mineralna đubriva“ važna je i za Srbiju, jer zahvaljujući njoj država ostvaruje suficit u proizvodnji ove vrste robe. Sa predstavnicima firme razgovaramo i o planu detaljne regulacije za čitav potez stare „Zorke“, imajući u vidu važnu ulogu infrastrukturnih veza. Takođe, spremni smo na pregovore o učešću grada u jačanju privrede i svake pojedinačne firme, jer to znači širenje preduzeća i nova radna mesta, naveo je Zelenović.
Prilikom posete firmi „Eliksir“, gradonačelnik Šapca je istakao da je zbog problema u vezi sa stečajem u preduzeću „Zorka energetika“ zatražio od nadležnih republičkih organa da pronađu rešenje koje će omogućiti nesmetano poslovanje firmama koje se nalaze u fabričkom krugu nekadašnje Hemijske industrije „Zorka“.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa