2. jul 2015.2. jul 2015.

Asfaltirana Kninska ulica

Nakon više od sedam godina, nastavak Dalmatinske ulice, nekada Kninska ulica, u naselju Kasarske Livade, dobila je novi izgled. Asfaltiranje ulice je finansirano po principu „dinar na dva“, što znači da je Gradska uprava finansirala dve trećine, a meštani jednu trećinu potrebnih sredstava. Završnim radovima prisustvovali su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Miodrag Filipović, direktor Direkcije za puteve Šapca. Oni su sa predstavnicima Saveta MZ i okupljenim meštanima razgovarali o planiranim projektima u Kasarskim Livadama.
Ivan Cvejić, predsednik Saveta MZ „Kasarske Livade“, napomenuo je da stanovnici naselja koje se nalazi na nekoliko kilometara od centra grada, zaslužuju iste uslove za život kao i ostali građani Šapca.
- Zahvalan sam Gradskoj upravi, ali i meštnima koji su učestvovali u finansiranju asfaltiranja ove ulice. Dužina ulice je blizu 170 metara, a širina 3 metra. Pre ovog asfaltiranja, ulica se nalazila u lošem stanju, velike rupe su ometale saobraćaj. Stanovnici ove ulice su imali i problem sa plavljenjem, što je dodatno oštetilo kolovoz, tako da im nov asfalt, pored lepšeg izgleda, omogućava lakše i bezbednije kretanje, rekao je Cvejić.
U razgovoru sa meštanima i predstavnicima Saveta MZ „Kasarske Livade“, gradonačelnik Zelenović je istakao da saradnja građana i Grada Šapca uvek daje dobre rezultate. Takođe je naglasio neophodnost da se kvalitet i uslovi života u svim prigradskim i seoskim mesnim zajednicama podignu na viši nivo.
- Asfaltiranjem smo trajno rešili problem koji je mučio stanovnike ove ulice. Očekujem da će se novim načinom finansiranja prigradskih mesnih zajednica, odnosno slivanjem novca od poreza na imovinu u kasu mesne zajednice, rešiti proritetni problemi građana ovog dela grada, i realizovati projekti od opšteg interesa, naveo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

ObeleŽen Dan borca i Dan ustanka protiv faŠizma
Polaganjem venaca i odavanjem počasti žrtvama fašizma i palim borcima na Spomen kompleksu kod Donjošorskog groblja, u Šapcu je obeležen 4. jul ““ Dan borca. Svečanosti, koju je organizovao šabački SUBNOR, prisustvovali su predstavnici Grada Šapca, Šabački socijalisti, organizacije i udruženja koja neguju antifašističke tekovine. U ime grada Šapca vence je položio Zoran Bortić, zamenik predsednika Skupštine grada.
- U istoriji našeg naroda ovaj datum je veoma značajan. Moderna Evropa, kojoj težimo, sazdana je na temeljima ove borbe. Kao narod dali smo znatan doprinos u borbi protiv najvećeg zla u istoriji čovečanstva, platili smo krvlju i toga možemo s ponosom da se sećamo, poručio je Zoran Bortić, zamenik predsednika Skupštine grada.
On je takođe prisustvovao i obeležavanju Dana ustanka 7. jula - godišnjice podizanja oružanog ustanka naroda Jugoslavije 1941. godine protiv fašističkih okupatora, u Beloj Crkvi kod Krupnja. Među predstavnicima Šapca, političkim organizacijama i udruženjima bili su Šabački socijalisti, kao i brojni građani koji 7. jul poštuju kao simbol početka borbe protiv fašističkih okupatora u Srbiji u Drugom svetskom ratu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa