2. jul 2015.2. jul 2015.
VELIKI SPORTSKI PROJEKAT

OD ŠKOLE DO AKADEMIJE

Za novembar planirano otvaranje sportskog centra u kom će trenirati OFK “Šabac“. Koordinator škole fudbala Jane Gavalovski zadovoljan rezultatima koje su postigli za devet godina postojanja. Velike ambicije tek predstoje po otvaranju kompleksa
Šabac će uskoro dobiti nov, moderan sportski centar, čija lokacija će biti u blizini “Kapitol parka“. Planirano je da se tu izgradi jedan veliki i jedan srednji fudbalski teren sa veštačkom travom, kao i balon hala. Pored toga, biće izgrađen i objekat površine 1.200 metara kvadratnih gde će se nalaziti osam svlačionica, fitnes i aerobik sale, mini spa centar i medicinski blok. Reprezentativni golman Bojan Jorgačević u ovaj projekat će uložiti oko milion evra, a centar će biti dom škole fudbala OFK “Šabac“.
-Očekujemo da vrlo brzo dobijemo sve potrebne dozvole i da radovi počnu. Ako sve bude teklo po planu, otvaranje je predviđeno za novembar. Do tada bi trebali da budu gotovi zgrada, balon i manji teren, dok bi veliki teren bio urađen na proleće. Najbitnije nam je da osposobimo terene na kojima možemo da treniramo u zimskom periodu, navodi Jane Gavalovski, koordinator Omladinske škole OFK “Šabac“.
Jorgačević je sa Gavalovskim igrao u FK “Radu“ od kada datira njihovo prijateljstvo, koje je kasnije pretvoreno i u kumstvo. Iako je poslenjih 10 godina živeo u Belgiji, a trenutno brani u “Levskom“ iz Sofije, po završetku karijere planira da sa porodicom živi u Srbiji, gde bi se bavio trenerskim poslom. Tako je prepoznao rad svog kuma, koji sa prof. Milutinom Obrenovićem vodi školu od njenog osnivanja 2006. godine. Ovaj centar bi bio prva potpuno privatna investicija u sportu.
-Želimo da napravimo moderan klub, koji će imati najbolje moguće uslove za razvoj dece. Plan nam je da klub preraste u veliku akademiju koja će biti nosilac razvoja fudbala u ovom delu Srbije.Trenutno smo jedan od najorganizovanijih klubova u našem regionu, a cilj nam je da se kroz akademiju još proširimo, priča Gavalovski.
Trenutno u klubu trenira oko 250 dečaka, od 6 do 16 godina, a sa njima radi šest trenera. Učesnici su svih liga na nivou regiona. Ove godine su imali i pobednika lige u kadetskoj konkurenciji, ali ih je u baražu za Kvalitetnu ligu Srbije zaustavila “Sloboda“ iz Užica.
-Klub je treću godinu organizovao zimsku Mini ““ maksi ligu, koja je najmasovnija u Srbiji. Takmičile su se 74 ekipe. Takođe smo, od 13. do 18. juna organizovali Treći MP Security kup, koji je okupio 128 ekipa iz cele Srbije. Na terenu FK Borac igralo je oko 2.500 dečaka od 2002. do 2007. godišta. Izuzetno smo ponosni na ovaj događaj i zadovoljni organizacijom. Planiramo da, kada se izgradi ovaj sportski kompleks, turnir bude još masovniji i bolji, a da od sledeće godine postane i međunarodni, kaže Gavalovski.
Trenutno je veliki broj škola fudbala u Šapcu. Gavalovski smatra da je dobro da se što više dece bavi sportom, ali da se tako ipak razbija kvalitet. Kod njih, u OFK “Šapcu“ treniraju deca iz cele Mačve, ali i iz Srema.
-Nama je cilj da kroz dobre uslove i rad stvorimo što kvalitetniju decu i da ulaganjem u njih jednog dana imamo nekog reprezentativca ili igrača koji će nas predstavljati u evropskim ili svetskim ligama. Škola je otvorena za sve. Baza su deca od šest do devet, deset godina i nakon toga se prave prve selekcije. Za devet godina postojanja 12 naših igrača je otišlo u Superligaške klubove. Imamo i reprezentativce u svojim selekcijama. Možemo da očekujemo da će uskoro neko ko je ponikao kod nas postati vrhunski igrač, smatra Gavalovski.
Trenutno se na pripremama u kampu u Grčkoj nalazi pedesetak dečaka sa dva trenera. Mlađa grupa već četvrtu godinu ide u Vrdnik.
Ove godine nam je u planu da oformimo seniorski tim koji bi počeo da nastupa od najnižeg ranga takmičenja. Iz godine u godinu ćemo pokušati i tu selekciju da podižemo na viši nivo, najavljuje Gavalovski.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa