Инфо

2. јул 2015.2. јул 2015.
ВЕЛИКИ СПОРТСКИ ПРОЈЕКАТ

ОД ШКОЛЕ ДО АКАДЕМИЈЕ

За новембар планирано отварање спортског центра у ком ће тренирати ОФК “Шабац“. Координатор школе фудбала Јане Гаваловски задовољан резултатима које су постигли за девет година постојања. Велике амбиције тек предстоје по отварању комплекса
Шабац ће ускоро добити нов, модеран спортски центар, чија локација ће бити у близини “Капитол парка“. Планирано је да се ту изгради један велики и један средњи фудбалски терен са вештачком травом, као и балон хала. Поред тога, биће изграђен и објекат површине 1.200 метара квадратних где ће се налазити осам свлачионица, фитнес и аеробик сале, мини спа центар и медицински блок. Репрезентативни голман Бојан Јоргачевић у овај пројекат ће уложити око милион евра, а центар ће бити дом школе фудбала ОФК “Шабац“.
-Очекујемо да врло брзо добијемо све потребне дозволе и да радови почну. Ако све буде текло по плану, отварање је предвиђено за новембар. До тада би требали да буду готови зграда, балон и мањи терен, док би велики терен био урађен на пролеће. Најбитније нам је да оспособимо терене на којима можемо да тренирамо у зимском периоду, наводи Јане Гаваловски, координатор Омладинске школе ОФК “Шабац“.
Јоргачевић је са Гаваловским играо у ФК “Раду“ од када датира њихово пријатељство, које је касније претворено и у кумство. Иако је послењих 10 година живео у Белгији, а тренутно брани у “Левском“ из Софије, по завршетку каријере планира да са породицом живи у Србији, где би се бавио тренерским послом. Тако је препознао рад свог кума, који са проф. Милутином Обреновићем води школу од њеног оснивања 2006. године. Овај центар би био прва потпуно приватна инвестиција у спорту.
-Желимо да направимо модеран клуб, који ће имати најбоље могуће услове за развој деце. План нам је да клуб прерасте у велику академију која ће бити носилац развоја фудбала у овом делу Србије.Тренутно смо један од најорганизованијих клубова у нашем региону, а циљ нам је да се кроз академију још проширимо, прича Гаваловски.
Тренутно у клубу тренира око 250 дечака, од 6 до 16 година, а са њима ради шест тренера. Учесници су свих лига на нивоу региона. Ове године су имали и победника лиге у кадетској конкуренцији, али их је у баражу за Квалитетну лигу Србије зауставила “Слобода“ из Ужица.
-Клуб је трећу годину организовао зимску Мини ““ макси лигу, која је најмасовнија у Србији. Такмичиле су се 74 екипе. Такође смо, од 13. до 18. јуна организовали Трећи МП Сецуритy куп, који је окупио 128 екипа из целе Србије. На терену ФК Борац играло је око 2.500 дечака од 2002. до 2007. годишта. Изузетно смо поносни на овај догађај и задовољни организацијом. Планирамо да, када се изгради овај спортски комплекс, турнир буде још масовнији и бољи, а да од следеће године постане и међународни, каже Гаваловски.
Тренутно је велики број школа фудбала у Шапцу. Гаваловски сматра да је добро да се што више деце бави спортом, али да се тако ипак разбија квалитет. Код њих, у ОФК “Шапцу“ тренирају деца из целе Мачве, али и из Срема.
-Нама је циљ да кроз добре услове и рад створимо што квалитетнију децу и да улагањем у њих једног дана имамо неког репрезентативца или играча који ће нас представљати у европским или светским лигама. Школа је отворена за све. База су деца од шест до девет, десет година и након тога се праве прве селекције. За девет година постојања 12 наших играча је отишло у Суперлигашке клубове. Имамо и репрезентативце у својим селекцијама. Можемо да очекујемо да ће ускоро неко ко је поникао код нас постати врхунски играч, сматра Гаваловски.
Тренутно се на припремама у кампу у Грчкој налази педесетак дечака са два тренера. Млађа група већ четврту годину иде у Врдник.
Ове године нам је у плану да оформимо сениорски тим који би почео да наступа од најнижег ранга такмичења. Из године у годину ћемо покушати и ту селекцију да подижемо на виши ниво, најављује Гаваловски.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa