9. jul 2015.9. jul 2015.
AUSTRIJANCI POMAŽU POPLAVLjENIM ŠAPČANIMA

HUMANOST BEZ GRANICA

Grad Beč, posredstvom organizacije „Volkshilfe“, u saradnji sa Gradskom upravom Šapca, pomaže 272 porodice koje su nastradale u prošlogodišnjim poplavama

Humani Austrijanci obezbedili su belu tehniku, nameštaj, hidrofore i građevinski materijal za veliki broj stanovnika Šapca kojima je vodena bujica prošle godine donela mnogo nedaća. Organizacija „Volkshilfe“, u saradnji sa gradovima Beč i Šabac obezbedila je pomoć za 272 porodice sa područja Mrđenovca, Orašca, Predvorice, Miokusa, Mišara, Prnjavora, Ribara, Gornje Vranjske, Bogosavca, Lipolista, Slepčevića, Majura i Tabanovića.
- Ovo je naš skroman doprinos, ali iz iskustva znamo da on predstavlja veliku pomoć ljudima koji su se našli u nevolji, poručila je Heide Mitche, direktorka Odeljenja za međunarodnu saradnju „Volkshilfe“.
Pomoć nastradalima je uručena u prostoru Robno transportnog centra, a gosti iz Austrije iskoristili su priliku da osim konkretne pomoći korisnicima, pohvale rad institucija koje su realizovale ovaj projeakat.
- Veoma smo zadovljni saradnjom sa predstavnicima gradske uprave Šapca. Veliku zahvalnost dugujemo zaposlenim u direkciji za poljoprivredu, koji su radili značajan deo posla, navela je Barbara Gross, predsednica Organizacije „Volkshilfe“.
Predstavnici Direkcije za poljoprivredu grada Šapca trudili su se da pomoć dođe do najugrožnijih, odnosno do onih kojima je vodena bujica napravila najveće probleme.
- Ugroženim porodicama obezbeđeno je više vrsta pomoći, od popravke kuća i materijala za gradnju, do bele tehnike: frižidera, šporeta, zamrzivača, istakao je Vladimir Špegar, direktor Direkcije za poljoprivredu.
Vrednost projekta pomoći nastradalima iznosi 140.000 evra, a osim Organizacije „Volkshilfe“, finansijsku podršku u realizaciji programa pružili s gradovi Beč i Šabac.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa