Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.
АУСТРИЈАНЦИ ПОМАЖУ ПОПЛАВЉЕНИМ ШАПЧАНИМА

ХУМАНОСТ БЕЗ ГРАНИЦА

Град Беч, посредством организације „Волксхилфе“, у сарадњи са Градском управом Шапца, помаже 272 породице које су настрадале у прошлогодишњим поплавама

Хумани Аустријанци обезбедили су белу технику, намештај, хидрофоре и грађевински материјал за велики број становника Шапца којима је водена бујица прошле године донела много недаћа. Организација „Волксхилфе“, у сарадњи са градовима Беч и Шабац обезбедила је помоћ за 272 породице са подручја Мрђеновца, Орашца, Предворице, Миокуса, Мишара, Прњавора, Рибара, Горње Врањске, Богосавца, Липолиста, Слепчевића, Мајура и Табановића.
- Ово је наш скроман допринос, али из искуства знамо да он представља велику помоћ људима који су се нашли у невољи, поручила је Хеиде Митцхе, директорка Одељења за међународну сарадњу „Волксхилфе“.
Помоћ настрадалима је уручена у простору Робно транспортног центра, а гости из Аустрије искористили су прилику да осим конкретне помоћи корисницима, похвале рад институција које су реализовале овај пројеакат.
- Веома смо задовљни сарадњом са представницима градске управе Шапца. Велику захвалност дугујемо запосленим у дирекцији за пољопривреду, који су радили значајан део посла, навела је Барбара Гросс, председница Организације „Волксхилфе“.
Представници Дирекције за пољопривреду града Шапца трудили су се да помоћ дође до најугрожнијих, односно до оних којима је водена бујица направила највеће проблеме.
- Угроженим породицама обезбеђено је више врста помоћи, од поправке кућа и материјала за градњу, до беле технике: фрижидера, шпорета, замрзивача, истакао је Владимир Шпегар, директор Дирекције за пољопривреду.
Вредност пројекта помоћи настрадалима износи 140.000 евра, а осим Организације „Волксхилфе“, финансијску подршку у реализацији програма пружили с градови Беч и Шабац.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa