9. jul 2015.9. jul 2015.
OČIŠĆENA BISTA ŽIKE POPOVIĆA

VRAĆEN STARI IZGLED

Bisti Živorada Žike Popovića vraćen je stari sjaj. Savet Mesne zajednice “Žika Popović“ uz pomoć Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem očišćen je od prljavštine i grafiti koji su se decenijama taložili.
-Ove godine navršava se 120 godina od rođenja profesora Šabačke gimnazije i osnivača Biblioteke šabačke. To je bio povod više da spomenik dovedemo u nekadašnje stanje. Bio je oskrnavljen grafitima, ali sve je to sada uklonjeno. Nadamo se da u budućnosti više neće biti ovakvih ružnih poteza naših sugrađana. Pored biste smo posadili i cveće, ali je polovina počupana, kaže predsednik Saveta MZ “Žika Popović“ Jovan Radišić.
Spomenik koji je sedamdesetih godina prošlog veka podignut u parku u naselju koje nosi ime šabačkog kulturnog radnika, nije čišćen od postavljanja.
Savet MZ planira do kraja leta da sredi i mobilijar, odnosno ofarba klupe i sprave na dečjem igralištu. Svi građani “Živinarnika“ su dobrodošli da se obrate Savetu sa predlozima za bolju saradnju i unapređenje života u jednoj od najvećih gradskih mesnih zajednica.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa