Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.
ОЧИШЋЕНА БИСТА ЖИКЕ ПОПОВИЋА

ВРАЋЕН СТАРИ ИЗГЛЕД

Бисти Живорада Жике Поповића враћен је стари сјај. Савет Месне заједнице “Жика Поповић“ уз помоћ Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем очишћен је од прљавштине и графити који су се деценијама таложили.
-Ове године навршава се 120 година од рођења професора Шабачке гимназије и оснивача Библиотеке шабачке. То је био повод више да споменик доведемо у некадашње стање. Био је оскрнављен графитима, али све је то сада уклоњено. Надамо се да у будућности више неће бити оваквих ружних потеза наших суграђана. Поред бисте смо посадили и цвеће, али је половина почупана, каже председник Савета МЗ “Жика Поповић“ Јован Радишић.
Споменик који је седамдесетих година прошлог века подигнут у парку у насељу које носи име шабачког културног радника, није чишћен од постављања.
Савет МЗ планира до краја лета да среди и мобилијар, односно офарба клупе и справе на дечјем игралишту. Сви грађани “Живинарника“ су добродошли да се обрате Савету са предлозима за бољу сарадњу и унапређење живота у једној од највећих градских месних заједница.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa