9. jul 2015.9. jul 2015.
TEKVONDO: USPEH ŠAPČANKE NA UNIVERZIJADI

DRAGANI BRONZA U KOREJI

Srpska i Šabačka reprezentativka Dragana Gladović, članica tekvondo kluba “Lenjikovac Eliksir“, osvojila je bronzanu medalju na Univerzijadi u Gnjangju u Koreji.
U svom pohodu do bronzanog odličja Gladovićeva je bila više nego ubedljiva u tri povezane borbe. Najpre je savladala Pakistanku Khan 24:0. Zatim je bila bolja od nemačke reprezentativke Štal 14:1, a potom i desete sa svetske rang liste Finkinje Suvi Mikonen 25.14.
Poražena je u polufinalu od predstavnice kineskog Tajpeja Ju Veng Huang, koja je najbolja na poslednjoj svetskoj rang listi i zvanična svetska vicešampionka od pre par meseci.
Međutim, iako poražena Dragana ni u ovoj borbi nije razočarala. Rezulat 12.11 za protivnicu dovoljno govori o razlikama u nijansi. Dodatno, po izveštaju trenera i zvaničnih predstavnika srpske delegacije na ovom takmičenju Dragana je drastično oštećena čudnim sudijskim odlukama na samom kraju meča.
Dragana je praktično trebala da pobedi pošto je u finišu treće runde pri rezultatu 12: 10 za Tajpejku napravila akciju za 4 poena koja je elektronski izbodovana i sudijski odobrena. Samim tim je Dragana prešla u vođstvo koje ju je vodilo u sigurnu pobedu.
Međutim glavni sudija je u tom trenutku odlučio da preinači svoju predhodnu odluku i poništi ključna četiri Draganina poena. Do kraja meča Dragana je uspela da napravi još jedan bod, što je na žalost bilo nedovoljno za pobedu. Drugim rečima nezasluženo je u finale prošla Tajpejka, dok je Dragana morala da se zadovolji bronzom.
Preostala dvojica predstavnika šabačkog Letnjikovca i tima Srbije na Univerzijadi Ivan i Marko Karajlović su zaustavljeni u preliminarnim mečevima ovog takmičenja.
Iako vidno razočarana zbog nanesene sportske nepravde Dragana je presrećna osvojenom medaljom na Univerzijadi. Tvrdi da bi bila još bolja da nije osećala veliki umor od brojnih povezanih nastupa na velikim takmičenjima ove godine. Najpre na svetskom prvenstvu u Rusiji, zatim Evropskim Olimpijskim igrama u Azerbejdžanu pa Univerzijadi, a pre toga na mnogo svetskih turnira na kojima je izborila visoke pozicije na rang listama.
Za tekvondo klub Letnjikovac je ovo praktično druga medalja sa Univerzijada u istoriji kluba što je dodatno priznanje za dugogodišnji uspešan sportski rad.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa