16. jul 2015.16. jul 2015.
KRAJ RAMAZANSKOG POSTA

PROSLAVLjEN BAJRAM

Trodnevnim praznovanjem muslimanski vernici proslavili su kraj meseca posta
Prošlog petka, posle jednomesečnog posta, jutarnjom molitvom, odnosno sabah namazom, muslimanski vernici počeli su proslavi Ramazanskog Bajrama. Svake godine, praznik se slavi prvog ševala, desetog meseca u godini koja se, u muslimanskom svetu, računa po mesečevom, lunarnom, kalendaru. Hadži efendija Mehmedalija Veli, glavni imam Mačvanskog okruga, povodom proslave Bajrama poželeo je svim građanima Šapca život u miru i slozi.
- Ovo je jedan od islamskih praznika koji se veže za post. Završili smo ga u zdravlju, veselju i miru, a verujem da ćemo i druge praznike dočekati u međusobnoj slozi i razumevanju. Želim svim ljudima da u bratsvu proslave i ostale praznike, poručio je Veli.
Čestitku povodom Ramazanskog Bajrama građanima Šapca muslimanske veroispovesti uputio je i granočelnik Nebojša Zelenović. „Uz želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, želim vam da praznične dane provedete u miru, u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija. Neka vam praznik donese duhovni mir i radost, a dani pred nama blagostanje, toleranciju i međusobno razumevanje“, stoji u čestitki.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa