Инфо

16. јул 2015.16. јул 2015.
КРАЈ РАМАЗАНСКОГ ПОСТА

ПРОСЛАВЉЕН БАЈРАМ

Тродневним празновањем муслимански верници прославили су крај месеца поста
Прошлог петка, после једномесечног поста, јутарњом молитвом, односно сабах намазом, муслимански верници почели су прослави Рамазанског Бајрама. Сваке године, празник се слави првог шевала, десетог месеца у години која се, у муслиманском свету, рачуна по месечевом, лунарном, календару. Хаџи ефендија Мехмедалија Вели, главни имам Мачванског округа, поводом прославе Бајрама пожелео је свим грађанима Шапца живот у миру и слози.
- Ово је један од исламских празника који се веже за пост. Завршили смо га у здрављу, весељу и миру, а верујем да ћемо и друге празнике дочекати у међусобној слози и разумевању. Желим свим људима да у братсву прославе и остале празнике, поручио је Вели.
Честитку поводом Рамазанског Бајрама грађанима Шапца муслиманске вероисповести упутио је и граночелник Небојша Зеленовић. „Уз жеље за добро здравље, личну и породичну срећу, желим вам да празничне дане проведете у миру, у кругу својих породица, пријатеља и комшија. Нека вам празник донесе духовни мир и радост, а дани пред нама благостање, толеранцију и међусобно разумевање“, стоји у честитки.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa