30. jul 2015.30. jul 2015.
DVERI

OPRAVDANI PROTESTI

Srpski pokret dveri podržao je opravdane zahteve stanovnika Koceljeve da se nehigijenska deponija izmesti iz naseljene zone. Svojim učešćem u pokušaju rešavanja višedecenijskog problema doprinećemo zdravijem i boljem životu budućih generacija. To je i deo programa Porodićnog pokreta DVERI.
Nekoliko desetina građana Koceljeve od ponedeljka, 3. avgusta, blokiraju prilaze divljoj deponiji smeća u toj opštini .
Dva ulaza u deponiju zatvorena su lancima i katancima ispred kojih dežuraju građani koje su na taj vid protesta pozvale Dveri kao i druge opozicione stranke, parlamentarne i vanparlamentarne, SPS, Zeleni Srbije, SPO, SRS i ekološko udruženje „Za spas lopte“.
Jedini zahtev je izmeštanje đubrišta, koje se nalazi na desetak metara od prvih kuća i na obali reke Tamanave.
„Naš jedini zahtev ali i ultimativni je da se deponija ukloni iz naseljene zone. Samo komunalno preduzeće je pre desetak godina postavilo tablu sa natpisom: Divlja deponija u sanaciji, i time potvrdilo opravdanost našeg zahteva. Ovu priču morali smo da dignemo na politički nivo da bi zaštitili građane od bahate vlasti. Protesta je bilo i ranije ali su se završavali pretnjama i ucenama. Ovako, kada nastupamo kao kao stranke, nema mogućnosti da nas neko ucenjuje“, rekao je jedan od organizatora protesta i poverenik Dveri Zoran Mićić.
Uređenje koceljevačke deponije najavljivano je duže od decenije i to korišćenjem evropskih fondova. Fondova nema a deponija je postal predizborno obećanje i predizborna laž. Deponija dnevno primi oko 75 kubnih metara đubreta, mrtvih životinja, ali je na njoj pronalaženo i oružje.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa