Инфо

Берза

  • aero 700 ▲ 5,26%
  • alfa 33.000 ⚫ 0,00%
  • enhl 600 ⚫ 0,00%
  • kmbnpb 880 ▲ 0,92%
  • niis 684 ⚫ 0,00%
  • sjpt 179 ▲ 2,87%
  • tgas 11.000 ▲ 1,36%
(30. јул 2015.)
ОСНОВАН ФОРУМ ЖЕНА НОВЕ СТРАНКЕ У ШАПЦУ

СПОЗНАТИ ПРАВУ СНАГУ

У петак 31. јула у просторијама у ТЦ Тријумф одржан је састанак Нове Странке Шабац
Иако Статут странке не предвиђа оснивање посебног тела окренутог само женама, НОВА је свесна да управо жене сносе велики, па и највећи терет свих поремећаја који већ деценијама прате наше друштво.
То су препознале чланице Нове странке у Шапцу, те су иницирале и одржале састанак, први у низу, на коме су се сложиле да је потребно већу пажњу поклонити друштвено-политичкој активности жена, афирмацији жена у политици и одлучивању. Чланице НОВЕ сагласне су да је данас више него икада положај жене у Србији сведен на куварицу/домаћицу, а неретко и жртву, те да је крајње време да жене у Шапцу и Србији спознају своју снагу и да се активно укључе у политичка збивања у земљи.
Закључено је и да постоји потреба чешћег сусретања ради појачавања активности на решавању горућих проблема, на првом месту жена. Наглашен је значај породице као стуба друштва у чему најзначајнију улогу управо имају жене. Такође је изражана и осуда сваког облика породичног насиља, разних видова неравноправности приликом радног ангажовања, третмана на радном месту и сваког другог облика дискредитовања и дискриминације жена у друштву. На крају састанка одлучено је да се нови састанак, дружење чланица Нове странке Шабац одржи 03. септембра у ТЦ Тријумф у 19 часова и упућен јавни позив свим нашим суграђанкама које деле сличне или исте вредности да нам се придруже. За почетак је изабрано неформално тело од 15 чланица, а за координторке по територијалном принципу су изабране Снежана Миловановић, Ана Павић, Јелена Кузмановић, Јасмина Лазић и Јелена Вујковић.

Најновији број

14. фебруар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa