6. avgust 2015.6. avg 2015.
PLANINARSTVO

GODIŠNjICA PSD “CER“

Ove godine planinarsko-smučarsko društvo “Cer“ proslavlja svoj veliki jubilej, šezdeset i petu godišnjicu od osnivanja, jubilej kojim se može ponositi svako sportsko društvo, jubilej vredan pomena.
Davne 1950. godine na inicijativu Saveza boraca NOR Jugoslavije, odnosno Srbije koja je prosleđena SUBNOR u Šapcu da se krene u akciju osnivanja sportskih organizacija, kao što su streljačka društva, ferijalni savez, društva planinara, i druga sportska udruženja ili društva, to je Savez boraca u Šapcu “stavio“ na dnevni red, pa je tek na trećoj sednici SUBNOR u Šapcu usvojena inicijativa da se i u Šapcu osnuje planinarsko društvo.
Osnivačka skupština planinarskog društva održana je 27. avgusta 1950. g. u prostorijama Doma JNA, u današnjem Kulturnom centru, na kojoj je doneta Odluka da društvo ponese ime planine Cer ““ pun naziv Planinarsko-smučarsko društvo “Cer“.
Na ovoj Skupštini doneta je odluka da se 13. avgust usvoji kao datum kada je osnovano PSD “Cer“ Šabac. Za prvog predsednika Društva izabran je Aleksandar Aca Savić.
M. Botić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa