13. avgust 2015.13. avg 2015.
OSMA SAVSKA REGATA

ZAPLOVITE NIZ SAVU

Osma savska regata “Zaveslaj više“ održaće se od 20. do 23. avgusta. Organizator je Porečki odred izviđača “Savski čivijaši“, a pokrovitelji su grad Šabac i opština Vladimirci.
Građani se još od juče na Starom gradu mogu raspitati o svemu što ih interesuje, a takođe će biti postavljen i štand ispred Robne kuće.
Početak manifestacije je u petak u 19 časova na Starom gradu i tada će se održati izviđačko takmičenje. Po završetku ovog nadmetanja, svoje veštine će oprobati kuvari riblje čorbe. Prijavljivanje za učešće u takmičenju za najbolju riblju čorbu završava se tog dana u 12 časova.
Start regate je u subotu u 13 časova na Starom gradu. Prijave će se primati sve do sat vremena pre polaska. Cilj je i ove godine u Provu. Planirano je da put dug 24 kilometra bude gotov oko 18 časova.
Pre polaska Šapčani će obaviti bratimljenje sa vardarskom regatom “Gemidži“ iz Velesa. Pored gostiju iz Makedonije, očekuju se i regate iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, kao i iz cele Srbije. Ukupno bi Savom trebalo da krene više od 100 plovila.
Opština Vladimirci učesnike regate dočekaće organizovanim ručkom i prigodnim programom. Kraj ovogodišnjeg “Zaveslaja više“ je u Provu u nedelju u 10 časova ujutru.
Organizatori manifestacije Vas pozivaju da budete njihovi gosti.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa