13. avgust 2015.13. avg 2015.
REKONSTRUKCIJA GRADSKOG TRGA IDE PO PLANU

TRG U SEPTEMBRU U PUNOM SJAJU

Rekonstrukcija Trga šabačkih žrtava odvija se planiranom dinamikom, te nadležni očekuju da čitav posao bude okončan do 15. septembra, kako je i najavljeno
Trg šabačkih žrtava biće rekonstruisan polovinom septembra. Uprkos visokim temperaturama, koje su u manjoj meri uticale na nešto sporiji tempo radova, nadležni tvrde da će čitav posao biti okončan u predviđenom roku.
- U neposrednoj blizini tržnog centra „Kifla“ i hotela „Sloboda“ postavljen je štampani beton, a na taj način krećemo u radove pravom dinamikom. Nisam u potpunosti zadovoljan brzinom kojom je do sada rađena rekonstrukcija, ali za to ne mogu da krivim izvođače radova, jer je ovo veoma kompleksan posao koji sadrži dosta detalja. Na gradskom trgu treba da postavimo urbani mobilijar, fontanu, česmu, digitalni sat, pripremimo zelene površine, a sve to zahteva dosta vremena. Ubeđen sam da će svi radovi na Trgu šabačkih žrtava biti gotovi do 15. septembra, kako je predviđeno. Ugovorili smo i nabavku fontane koja će takođe biti postavljena do tada. Nadam se da će na zadovoljstvo svih građana Šapca trg biti u punom sjaju polovinom septembra, rekao je Vladimir Nedeljković, direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem.
Gradilište je prošle nedelje posetio i gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji je istakao da će Trg šabačkih žrtava biti prostor za ponos svih građana Šapca. On je dodao da je grad vodio računa o ceni rekonstrukcije, koja je, prema njegovim rečima, najpovoljnija moguća.
- U planiranom roku dobićemo trg koji svi očekujemo duže od 30 godina. Ovaj trg je mogao da košta dva i po, ali i 12 miliona evra, jer su takvi bili proračuni. Mi smo za rekonstrukciju Trga šabačkih žrtava izdvojili 500. 000 evra, jer smo vodili računa o budžetu grada. Trdimo se da uštedimo svaki dinar, jer je teško vreme i novca ima malo. Kao što imamo najjeftiniji i najbrže izgrađeni gradski bazen u Srbiji, tako ćemO imati i najjeftiniji i najfunkcinalniji gradski trg u državi. Zajedno možemo sve da uradimo, potrebno je samo da postoji dobra komunikacija i dobra volja, rekao je gradonačelnik Šapca.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa