13. avgust 2015.13. avg 2015.
KRENULE SA RADOM DVE NOVE „LETNjE ŠKOLICE“ KANCELARIJE ZA MLADE

U SVETU NAUKE

Raznovrsnoj porodici „Letnjih školica“ Kancelarije za mlade grada Šapca ove godine pridružila i sada već tradicionalna „Školica nauke“. Proteklog utorka u Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu održan je prvi čas na temu vazduha i gasova.
- Naša školica od početka ovog projekta postoji i napreduje. Ideja škole je da bude zapravo priprema za prirodne nauke u višim razredima osnovne škole. Namenjena je pre svega deci od prvog do četvrtog razreda. Planirano je osam radionica, a poslednja će se realizovati u „Parku nauke“ među instalacijama. Malo smo ove godine zakasnili ali se nadam da će ona biti jednakog kvvaliteta kao i prethodnih godina ““ rekla je prof. fizike Tatjana Marković Topalović.
Svakog dana od 13.30 do 15 časova šabački osnovci imaće priliku da „zaplove“ u svet nauke koji će im na veoma zanimljiv i kreativan način biti prikazan.
Priliku da se zapute naučnim stazama imaće i osnovci u selu Culjković gde je u sredu realizovan prvi čas „Biološke radionice“.
- „Biološka radionica“ će se po prvi put održati u Culjkoviću i to u OŠ „Nikolaj Velimirović“. Deca će, tokom osam časova od 16 časova, moći da se upoznaju kroz igru sa različitim eksperimentima koji su neka osnova za saznanja o biologiji. U svom selu će moći da vide biljke i životinje koje svakodnevno susreću a o kojima oni, zapravo, nisu znali mnogo toga. Zašto su te biljke i životinje korisne, da li su štetne, zbog čega? Neke osnovne stvari koje su im neophodne da bi oni uopšte pratili čak i nastavu biologije kako u nižim razredima tako i u osnovnoj školi do osmog razreda ““ naglasila je prof. biologije Danijela Marković.
Kao i prethodne školice i ove će trajati po sat i po što u većini slučajeva za polaznike predstavlja malo vremena jer pokazalo se da svaka školica pruža mnogo više od običnog druženja.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa