13. avgust 2015.13. avg 2015.
Na devetom trkačkom danu

BLISTALI EL DORADO I BETOVEN

Trka dana na šabačkom Hipodromu u nedelju bio je „ Šabački Derbi“ i ostaće upamćen po još jednoj ubedljivoj pobedi najboljeg ovogodišnjeg ždrepca El Dorada. Pre mesec dana, trijumfovao je i u “Srpskom Derbiju“. Inače, El Dorado je, sa Šašićem, zabeležio i pobedu na šabačkim Svečanostima. Ni kiša ni raskvašena staza, u nedelju, nisu ga sprečili da zabeleži još jedanu zapaženu pobedu. Iza sebe, ostavio je odličnog Mister Basa, kojeg je jahao Njezi i sve vreme u trci nešto tražio a ni on sam nije znao šta. Iza pomenutog dvojca stigli su Lubenica, i Ogon kojeg je jahao i sedlao Glogovac. U drugom Grup tri, nadmetanju - tog dana, za najmlađe galopere u trci pod nazivom “Memorijal Miomire Knežević“, na distanci od 1.350 metara, pobedio je, Betoven sa Ilićem, drugi je stigao Alkatraz, treće grlo bio Atila-Trlić a četvrtoplasirani je, Ezenštajn u sedlu sa Glogovcem.
U drugom nadmetanju na istoj deonici, za grla od dve godine, bez pobede, u ovogodišnjoj sezoni najbrži bio je Enporio In, druga je stigla Simonida, trćeplasirani bio je, Progresiv, u placu bio je i Emanuel.
U takmičenju na stazi dugoj 1.300 metara, Handikapu jedan, gde su snage odmerila grla od tri godine i starija naviše snage imao je Kejptaun sa Glogovcem, drugoplasirani bio je Diktat, a za njim došli su Miloš d Greit i Patricija Gold.
U nadmetanju Kategorije tri, na deonici od 1.600 metara, za konje iste starosne dobi, najbrži bio je Paton, kojeg je po izuzetno lošim vremenskim uslovima odlično odjahao Petar Radojević, drugoplasirana bila je Esperanca, za njom u cilj su ušli Toni Montana i Alimpije, vlasništvo Ilije Tadića. Najduža deonica, na dve hiljade metara u nedelju, okupila je kvalitetna grla. Najbrži bio je Nauti Džek, ostavivši iza Argentarija, Roman Ričis i Džamuku.
Tako je bilo na devetom takmičarskom danu, na Kamičku , a sada za vlasnike trenere i džokeje sledi tronedeljna pauza. Posle odmora prva destinacija je, Požarevac, gde će biti održano najznačajnije sportsko ovogodišnje takmičenje, Braničevskog okruga “Ljubičevske konjičke igre“. A na tim takmičenjima, će se još jednom dokazivati vrednosti ali i kvalitet odgoja sportskih grla našeg krajolika.
B.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa