13. avgust 2015.13. avg 2015.
MAČVANSKA OKRUŽNA LIGA ““ 1. KOLO

KUBAT PRESUDIO

FK „Radnički šabački“ ““ FK „Mladost“
(Prnjavor) 2:3 (1:1)
Za neutralne, objektivne posmatrače, ovo je bio kvalitetan duel u kome je moglo da se uživa, a na kraju pristalice „Radničkog“ su tugovale, „Mladosti“ slavile.
Počeo je „Radnički“ bolje, imao nekoliko poluprilika, ali je nekako uvek jedan pas nedostajao da se stvori gol prilika. U jeku napada, krenula je kontra gostiju. Duga lopta je stigla do igrača utakmice, Save Kubata, igrača utakmice. On se dobro oslobodio Ignjatijevića, proigrao saigrača koji je samo loptu ubacio u mrežu za 0:1. Ubrzo sledi izjednačenje. Skraćeni korner doneo je odličan centaršut i dobru reakciju letošnjeg pojačanja Šapčana, Ilića koji loptu šalje glavom u mrežu za 1:1.
Slično su se stvari odvijale i u nastavku. Nekoliko prilika je stvorio domaći tim, ali gola nije bilo sve do gužve u kaznenom prostoru kada gol postiže Pantić za 2:1. Gosti su tražili prekršaj nad golmanom, ali je pogodak priznat, ostavljajući „crv“ sumnje. Ipak, nije prošlo mnogo, kada je jedan duel u šesnaestercu domaćih, arbitar okarakterisao kao jedanaesterac, sa jednakom dozom sumnje prisutnom kod svih posle zvuka pištalje. Bilo kako bilo, Kubat je bio siguran za 2:2. Prilike su stvarane, ali se činilo da će duel biti završen bez pobednika, kako je, čini se, bilo najpravednije, usledio je centaršut sa desne strane, loša procena rezerviste „Radničkog“, Sarića, koga lopta preskače, dolazi do Kubata koji je sam, sa oko 12 metara, plasira u gol Davidovića za konačnih 3:2.
Navijači oba tima imali su dosta prigovora na suđenje arbitra Dikanovića, ali su jednoglasni u oceni da nije „presudio“ pobednika . Uz pomenute golove, podelio je veliki broj žutih kartona, uz dva isključenja, po jedno na obe strane, prema mišljenju većine, prestroga.
U sledećem kolu, „Radnički“ gostuje Mačvi u Bogatiću, u okviru drugog kola Okružne lige.

S. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa