20. avgust 2015.20. avg 2015.
OPŠTINA KOCELjEVA NA PREOBRAŽENjE GOSPODNjE SVEČANOM AKADEMIJOM OBELEŽILA SVOJ DAN

POZITIVNI REZULTATI

Prošle srede, na Preobraženje Gospodnje, opština Koceljeva proslavila je svoj dan. Na svečanoj akademiji u Domu kulture prisutne goste pozdravio je najpre predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić koji je tom prilikom govorio o do sada realizovanim investicijama ali i o onome što tek predstoji. Kako je tom prilikom istakao u ovoj opštini grade se mostovi, čiste rečna korita, ulaže se u putnu infrastrukturu i ulični sistem, vodo i elektro snabdevanje, industrijsku zonu...Osim toga, izgradnjama fabrika i otpočinjanjem proizvodnje biće obezbeđeno najpre oko 350 novih radnih mesta što će u ogromnoj meri uticati na bolji standard građana.
- Ono što smo uradili i ono što treba da uradimo uradili smo zahvaljujući pomoći i podršci Vlade Republike Srbije, njenih ministarstava, javnih preduzeća i ustanova, ali i uz maksimalno angažovanje našeg narodnog poslanika Veroljuba Matića - poručio je Ilinčić.
Prisutnima je dobrodošlicu u Koceljevu poželeo i poslanik u republičkom parlamentu i predsednik SO Koceljeva Veroljub Matić koji je podsetio da je za jednu zemlju i opštinu najbitnija privreda, ocenjujući da privreda na teritoriji ove opštine radi dobro.
- Jedan od važnih podataka koji pakazuje u kakvom je stanju koceljevačka privreda je da je ona uglavnom izvozna, odnosno da dva dinara izvozi a jedan uvozi, što joj daje mogućnost da bude vitalna. Ko se sa velikom pažnjom odnosi prema privredi on može da očekuje povoljne rezultate, može da očekuje da mu privreda vrati dobrim. Ona nikada ne može da da pozitivne rezultate za kratko vreme. Jedan od rezultata je i podatak koji je i mene iznenadio, a to je da prema zvaničnim državnim statističkim podacima u Mačvanskom okrugu opština Koceljeva ima najveći prosek plata, dok je u Republici na 37. mestu. To je nešto što treba ceniti i održati - rekao je Matić i najavio nova zapošljavanja u privredi do kraja godine.
U okviru svečane akademije Crveni krst Srbije i opština Koceljeva uručili su plakete dobrovoljnim davaocima krvi. Za 50 puta datu najdragoceniju tečnost nagrađen je Radovan Ranisavljević iz Svileuve kao i Dragutin Marković iz Koceljeve koji je svoju humanost i ljubav prema čoveku na ovakav način pokazao 75 puta.
Predstavnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane iz Valjeva major Nenad Jevtić povodom sto godina od Prvog svetskog rata uručio je predsedniku koceljevačke opštine tri značke- Orden Karađorđeve zvezde.
Svečana akademija završena je kulturno-umetničkim programom.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa