27. avgust 2015.27. avg 2015.
kajak

Četiri ŠAPČANIna U RIJU

Retko ss događa da četiri takmičara u pojedinačnoj konkurenciji, iz jednog kluba, izbore odlazak na Olimpijske igre. Prvi put u istoriji Šabačkog Kajak Kluba „Zorka“ njegovih šest članova (četiri kajakaša i dva trenera) putovaće na Olimpijske igre iduće godine u Rio de Žaneiro. Ovo nije samo najveći uspeh naših kajakaša već i šabačkog sporta uopšte. Ovaj istorijski poduhvat ostvarili su:
Nebojša Grujić, rođen 1991. godine u Šapcu. Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Najveći uspesi: prvak Evrope za mlađe seniore, seniorski prvak sveta, pobednpk Svetskog kupa i prvih Evropskih igara (Baku 2015.). Trećim mestom na Prvenstvu sveta (Milano 2015.) overio je vizu za Rio;
Dejan Pajić, rođen 1989. godine u Šapcu. Završio je Hemijsku školu. Višestruki je prvak Srbije. Najveći uspesi: drugi na Prvenstvu Evrope i treći na Prvenstvu sveta, dva puta srebrni na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore i treće mesto na Mediteranskim igrama. Plasmanom u finale Svetskog prvenstva (Milano 2015.) u K-1 1.000 metara, ispunio je kvotu za Olimpijske igre;
Marko Dragosavljević, rođen 1994. godine u Novom Sadu, naturalizovani Šapčanin i prvak Srbije u svim kategorijama. Najveći uspesi: prošle godine bio je najmlađi prvak Evrone u K-1 na 200 metara, zlatna medalja na Mediteranskim igrama (2013.), juniorski prvak Evrope (2012.). Ove godine bio je seniorski prvak Evrope (Montemor o Veljo) i prvak sveta za mlađe seniore (Račice) u K-1 na 200 metara:
Milenko Zorić, rođen 1989. u Sanskom mostu (BiH). Bio je prvak Srbije u svim uzrastima. Najveći uspesi: treće mesto na Prvenstvu Evrope (Zagreb 2012.), prvo mesto na Svetskom kupu (Segedin 2012.) i finale na Olimpijskim igrama u Londonu. Osvajanjem trećeg mesta na Svetskom prvenstvu (Milano 2015.) izborio je odlazak na OI. Pored toga što je uspešan kao sportista, završio je Tehnički fakultet u Novom Sadu.
Sa ovom četvoricom kajakaša, putovaće i njihovi treneri: Miroslav Aleksić (Zorić i Pajić) i Uroš Pavlović (Grujić i Dragosavljević).
A. Đenadić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa