27. avgust 2015.27. avg 2015.
PROTEKLOG UTORKA 1.136 ŠABAČKIH PRVAKA SELO U KLUPE

RADOST PRVOG ZVONA

Smeh, radost, pokoja suza, nervozni stisak u roditeljskoj ruci, obeležili su početak školske godine za 1.136 đaka prvaka sa teritorije grada Šapca. Kao i prethodnih godina šabačke osnovne škole upriličile su svečane dočeke za svoje prvake poželevši im na taj način dobrodošlicu u svet znanja.
Manje radosti nije bilo ni u matičnoj školi „Stojan Novaković“. Prvo školsko zvono i ove, kao i prethodne, pozvalo je dva odeljenja prvaka koji su sa radošću seli u školske klupe.
Najmlađe nije zaboravila ni Gradska uprava grada Šapca koja je i ovoga puta obezbedila paketiće sa neophodnim školskim priborom. Njih su, malo ranije tokom dana, prvi dobili učenici OŠ „Sveti Sava“. Ostalima je uručen na svečanosti u pešačkoj zoni ispred Pošte. Prvaci su imali priliku da posle programa u svojim školama pogledaju i nastup hora Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ pod rukovodstvom prof. Sonje Živković, kao i predstavu „Siledžije u školi“ učenika OŠ „Nata Jeličić“.
Za sve prvake Šabačko pozorište obezbedilo je i kartice za kupovinu karti sa popustom od pedeset odsto za sve dečje predstave, dok će Pozajmno odeljenje za decu Biblioteke šabačke izaći u susret sa besplatnim članarinama.
U okviru kampanje „Šabac grad bez neplivača“ svi đaci prvaci imaće priliku da besplatno prođu obuku za neplivače koja kreće od 15. septembra, a nastaviće se i projekat „Rasti zdravo“ namenjen učenicima od sedam do deset godina.
Uz sve ove poklone i školsku dobrodošlicu prvacima preostaje samo da u narednom periodu na što lepši, bolji, kvalitetniji i produktivniji način svoje školske dane provedu sa drugarima, učiteljicama i učiteljima.


O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa