27. avgust 2015.27. avg 2015.
KONFERENCIJA GRADSKOG ODBORA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

GDE SU PARE IZ PRVOG UGOVORA

Gradski odbor Srpske napredne stranke održao je prošle srede konferenciju za medije na kojoj je tema bio gradonačelnikov flajer koji su građani Šapca nedavno dobili. Naprednjaci tvrde sa su u flajeru izneti netačni podaci vezani za izgradnju bazena, a kao potvrdu svojih navoda pokazali su i prethodno potpisani ugovor.
-Nastavlja se politika laži i obmana koje traje punih 15 godina, a poslednja je flajer koji je podeljen građanima, a koji je finansirao grad Šabac. Između ostalog, piše da je bazen urađen po najpovoljnijoj ceni od 350 miliona dinara umesto 720 miliona, koliko kažu da je bilo procenjeno da će koštati. Još 2011. godine potpisan je ugovor o nabavci radova za rekonstrukciju, sanaciju, adaptaciju i dogradnju zatvorenog bazena. Ugovor je potpisan na 250 miliona dinara sa PDV. Tadašnji gradonačelnik Miloš Milošević je tada izjavio da će država i lokalna samouprava izdvaajti po 10 odsto sredstava, a ostalo će nabaviti iz kredita. Pitanje je gde su pare iz ugovora iz 2011. godine, rekao je narodni poslanik Boban Birmančević.
Birmančević je naveo i da se izvođač ugovorom obavezao da radove izvede najkasnije do 25. decembra 2011. godine, a da u slučaju jednostranog raskida izvršilac ima pravo da angažuje drugog izvođača i aktivira garanciju banke za neizvršeni posao. Takođe, u tom slučaju izvođač je obavezan da nadoknadi štetu naručiocu.
Narodni poslanik dr Aleksandar Peranović osvrnuo se na deo flajera u kom se kritikuju mere republičke Vlade. Prema njegovim rečima, nije posao gradonačelnika da to radi i na takav način.
-Reforme su Srbiji doneli dobro. To će se od jeseni videti, plate i penzije počeće da se povećavaju. Pare za gradski bazen su izdvajane pet godina. Tačno je da je svima potreban uređen i lep grad, ali koji se izgrađuje od sopstvenog novca, a ne na osnovu kredita i zaduživanja, istakao je Peranović i dodao da će se nakon lokalnih izobra u gradu SNS suočiti sa velikom nezapošljenošću, ali veruje da će uspeti da se izbore sa tim problemom.
Šef odborničke grupe SNS Blaža Knežević smatra da se ne treba hvaliti time da je bazen najjeftiniji, jer je za razliku od ostalih bazena po Srbiji, koji su olimpijski, dimenzija 50 sa 25 metara, ovaj manji, pa je zato i jeftiniji. Takođe, istakao je da je ironično postavljati bilborde sa natpisima da je Šabac grad bez neplivača, kada je lokalna vlast odgovorna za stvoranje generacija neplivača.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa