3. septembar 2015.3. sep 2015.
ATLETIKA: REPREZENTACIJA GRADA ŠAPCA U ITALIJI

SJAJNI ŠAPČANI

Atletska reprezentacija grada Šapca u pionirskoj konkurenciji, učestvovala je, po četvrti put, na velikom međunarodnom mitingu u italijanskom gradu Majano, koje je održano petog septembra. Na ovom takmičenju, tradicionalno učestvuje 24 ekipe iz 11 evropskih zemalja, a predstavnici Srbije su gradovi Beograd i Šabac.
Naš grad je ove godine predstavljalo 18 mladih atletičara i atletičarki koje su predvodili iskusni atletski treneri: Borko Antonić, Dragan Vesković i Živorad Opanković.
- U ovoj izuzetno jakoj konkurenciji i ove godine naši atletičari su ostvarili nekoliko dobrih rezultata. Katarina Gačević je u bacanju kugle osvojila 5. mesto, rezultatom 11,02 m, Nikolina Božić je u trci na 60 m osvojila 9. mesto, dok je Tijana Knežević u bacanju koplja bila 10. Ostali naši mladi atletičari i atletičarke su dali svoj maksimum, ali u ovako jakoj konkurenciji nisu mogli ostvariti bolje plasmane.
- Samo učešće na ovako velikom mitingu, sa ovoliko jakih evropskih ekipa, gde su posebno dobre italijanske ekipe, ali nikako ne zaostaju ni ekipe Budimpešte, Brna (Češka), Bjelsko Bjale (Poljska), Zagreba, Boveca (Slovenija), Kirklees Country (Velika Britanija), Oreade (Rumunija), je veliko iskustvo za našu decu. U svim ovim gradovima, je atletika izuzetno popularna, imaju fantastične uslove za treniranje, mnogo dobrih trenera, mnogo dece i normalno je da imaju i dobru selekciju za ovakva takmičenja. I ove godine je postignuto nekoliko rekorda mitinga, a Michaela Hruba iz Češke, koja je pre dve godine pobedila na ovom mitingu u skoku u vis, ove godine je postala svetska prvakinja za mlađe juniorke sa rezultatom 185 cm, gde bi i u seniorskoj konkurenciji mogla da ostvari visoke plasmane. Upravo, ovo takmičenje je velika prilika za našu decu da uživo vide perspektivne atletičare i da nauče neke nove stvari koje će im pomoći da napreduju.
Zahvaljujemo se gradu Šapcu, koji omogućava našoj deci da budu deo ovog velikog takmičenja ““ reči su trenera Antonića, Veskovića i Opankovića, koji su svojim iskustvom pomogli deci da nauče i dožive mnogo toga i van atletskih borilišta. Toliko da se pamte i ovog leta mladi Šapčani.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa