Инфо

3. септембар 2015.3. сеп 2015.
АТЛЕТИКА: РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ГРАДА ШАПЦА У ИТАЛИЈИ

СЈАЈНИ ШАПЧАНИ

Атлетска репрезентација града Шапца у пионирској конкуренцији, учествовала је, по четврти пут, на великом међународном митингу у италијанском граду Мајано, које је одржано петог септембра. На овом такмичењу, традиционално учествује 24 екипе из 11 европских земаља, а представници Србије су градови Београд и Шабац.
Наш град је ове године представљало 18 младих атлетичара и атлетичарки које су предводили искусни атлетски тренери: Борко Антонић, Драган Весковић и Живорад Опанковић.
- У овој изузетно јакој конкуренцији и ове године наши атлетичари су остварили неколико добрих резултата. Катарина Гачевић је у бацању кугле освојила 5. место, резултатом 11,02 м, Николина Божић је у трци на 60 м освојила 9. место, док је Тијана Кнежевић у бацању копља била 10. Остали наши млади атлетичари и атлетичарке су дали свој максимум, али у овако јакој конкуренцији нису могли остварити боље пласмане.
- Само учешће на овако великом митингу, са оволико јаких европских екипа, где су посебно добре италијанске екипе, али никако не заостају ни екипе Будимпеште, Брна (Чешка), Бјелско Бјале (Пољска), Загреба, Бовеца (Словенија), Кирклеес Цоунтрy (Велика Британија), Ореаде (Румунија), је велико искуство за нашу децу. У свим овим градовима, је атлетика изузетно популарна, имају фантастичне услове за тренирање, много добрих тренера, много деце и нормално је да имају и добру селекцију за оваква такмичења. И ове године је постигнуто неколико рекорда митинга, а Мицхаела Хруба из Чешке, која је пре две године победила на овом митингу у скоку у вис, ове године је постала светска првакиња за млађе јуниорке са резултатом 185 цм, где би и у сениорској конкуренцији могла да оствари високе пласмане. Управо, ово такмичење је велика прилика за нашу децу да уживо виде перспективне атлетичаре и да науче неке нове ствари које ће им помоћи да напредују.
Захваљујемо се граду Шапцу, који омогућава нашој деци да буду део овог великог такмичења ““ речи су тренера Антонића, Весковића и Опанковића, који су својим искуством помогли деци да науче и доживе много тога и ван атлетских борилишта. Толико да се памте и овог лета млади Шапчани.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa