10. septembar 2015.10. sep 2015.
RADOVI NA IZGRADNjI POSTROJENjA ZA PREČIŠĆAVANjE OTPADNIH VODA

PROJEKAT PO EVROPSKIM STANDARDIMA

Početkom sledeće godine biće pušteno u rad Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda
Investicija vredna skoro 20 miliona evra, uskoro će pokazati svoju opravdanost. Izgradnjom i puštanjem u rad Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Šabac će imati najmoderniji objekat ove vrste u Srbiji. Cilj Gradske uprave je da grad i reka Sava budi čisti, rekao je prilikom posete gradilištu gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, i dodao da je Evropska unija, koja je saradnik u realizaciji programa, ovo gradilište svrstala u red prioritetnih investicionih projekata u Srbiji.
- Ovo postrojenje po svom značaju i obimu zaslužuje posebnu pažnju. Šabac će dobiti jedno od najmodernijih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Najzad će sve komunalne vode otići prečišćene u reku Savu. Grad Šabac brini o zaštiti životne sredine i zajedno sa evropskim partnerima, sa Evropskom unijom, uspeo je da dođe do toga da imamo završenu prva fazu projekta, čime će postrojenje biti pušteno u rad. Očekujemo da se to dogodi u martu sledeće godine, rekao je gradonačelnik Šapca.
Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda nalazi se iza kompleksa firme „Beli limovi“, a planirano je da sledeće godine bude pušteno u rad.
- Po završetku radova kreće obuka ljudstva, nakon čega će uslediti puštanje u probni rad. Ostalo je da se uradi i linija za mulj, a taj projekat će grad Šabac, zajedno sa republičkom Direkcijom za vode, realizovati tokom 2016/2017. godine, istakao je direktor JKP „Vodovod“ Aleksandar Prodanović.
Projekat vredan 20 miliona evra finansirala je Evropska unija. Najveći deo sredstava obezbeđen je kroz „IPA“ predpristupne fondove.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa