17. septembar 2015.17. sep 2015.
Savez paraplegiČara i kvadriplegiČara Srbije

ZAPAŽENI REZULTATI ŠAPČANA

Završena najposećenija manifestacija osoba sa invaliditetom u Srbiji
Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije realizovao je svoju tradicionalnu manifestaciju pod nazivoma „SENI 23. RSI“ od 14.-16. septembra na terenima hotela „Jezero“ i u Boru kao deo svojih programskih aktivnosti u 2015. godini.
Osobe sa povređenom kičmenom moždinom (za kretanje koriste invalidska kolica ili neko drugo pomagalo) dva dana su se takmičili u streljaštvu, stonom tenisu, atletici (troboj), pikadu i šahu. Ova najposećenija manifestacija osoba sa invaliditetom u Srbiji je okupila 138 takmičara i asistenata. Učešće su u okviru regionalne saradnje uzele i ekipe Federacija BiH, Makedonije, a skupu su prisustvovali i predstavnici Slovenije.
Igre je otvorio Marko Nikoloski, član opštinskog veća Bora zadužen za sport i omladinu uz prisustvo članova opštinskog veća, predstavnika „InPharm“ Zorana Perića, predstavnika CSŽI Bor i drugih.
U atletskom troboju (bacanje koplja, diska, kugle-čunj) kao najtežoj disciplini učestvovalo je 85 takmičara a u ovom trenutku najspremniji su bili takmičari iz udruženja paraplegičara i kvadriplegičara (UPIK) Smederevo, Zrenjanin i Šabac u konkurenciji žena a kod muškaraca UPIK Beograd, Šabac i Čačak. Slični rezultati su postignuti i u ostalim disciplinama pa je pehar sveukupnog pobednika podigao kapiten ekipe UPIK Smederevo Nenad Mitrović drugu godinu zaredom.
Manifestaciju su omogućili: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, „InPharm“ Beograd „Grundfos“ Inđija, „OttoBock“ Kragujevac, „Bauerfind“ i „Ortopedija Novi život“ iz Beograda, hotel „Jezero“ Borsko jezero.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa