17. septembar 2015.17. sep 2015.
U GALERIJI UDRUŽENjA „KRUG 10“ OTVORENA JESENjA IZLOŽBA SLIKA

ŠAPCU ZA SEĆANjE

Želeći da u vreme „Čivijade“ podele sa svojim sugrađanima umetničko viđenje svoga grada slikari Udruženja „Krug 10“ priredili su prošlog petka tradicionalnu Jesenju izložbu slika. Svetlana Bursać, Anđa Veselinović, Đovana Gajić, Miodrag Gašić, Đorđe Dakić, Ljiljana Đapić, Svetlana Žegarac, Gordana Manojlović, Branka Prokić i Željko Reljić izložili su četrdeset četiri rada srednjeg formata.
- Želeli smo da kada uđete u ovaj prostor to bude ulazak u jedan zavijutak ili možda bezizlaz, ja ne znam kako će ko doživeti, umetničkog doživljaja našeg grada. Kad kažem umetnik, mislim da to ne bude pretenciozno, moram da parafraziram našeg poznatog Nobelovca Ivu Andrića koji je rekao da je umetnik neka vrsta sumnjivog lica, ali ne u Nušićevom smislu, nego u smislu da su umetnici, u našem slučaju umetnici u pokušaju, ljudi koji stalno u ovoj našoj stvarnosti kopaju i traže nešto novo. Kada to nešto novo, neobično pronađu onda ispostavljaju suštinu ili srž te naše stvarnosti u kojoj mi jesmo, a da u stvari nismo ni svesni da jesmo. Možda je ovo naše viđenje Šapca neki pokušaj našeg viđenja, kopanja po fasadama grada. Nadam se da će se otvoriti vama nešto više u odnosu na ono što ste uneli kada ste došli - rekla je Ljiljana Đapić obraćajući se poštovaocima njihovog rada.
Izložba „Šapcu za sećanje“, koja se može pogledati do 1. oktobra, predstavlja svojevrsnu rekapitulaciju prethodnih izložbi ovih vrednih slikara nadahnutih velikom ljubavlju i entuzijazmom kada je u pitanju likovno stvaralaštvo.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa