17. septembar 2015.17. sep 2015.
REVITALIZACIJA ULIČNOG SISTEMA U KOCELjEVI

RADOVI U PUNOM JEKU

Radovi na izgradnji novih i sanaciji postojećih ulica u sedištu koceljevačke opštine su u punom jeku. Proteklih dana glavna, Nemanjina ulica dobila je novo ruho. Naime, ova kao i nekolicina drugih ulica preuzele su ulogu tranzitnih saobraćajnica nakon urušavanja mosta na reci Tamnavi tokom prošlogodišnjih poplava i posle višemesečnog povećanog intenziteta pretežno teretnog saobraćaja pretrpele značajna oštećenja. Stoga je JP “Putevi Srbije” u okviru saniranja indirektnih posledica poplava u sanaciju dela uličnog sistema Koceljeve uložilo oko 50 miliona dinara.
Ovim programom obuhvaćene su, osim glavne, ulica Nikole Đukića, Miće Stanojlovića od vatrogasnog doma do magistralnog puta, zatim ulica VI ličke od fabrike “Rauh” do Ilijinog krsta a predviđena je i izgradnja Karađorđeve ulice od Miće Stanojlovića do Nušićeve koja će osim novog kolovoza sa ivičnjacima dobiti i trotoar.
Nedavnim asvaltiranjem dela ulice Diše Atića od Tesline do 23. septembra kao i dela 23. septembra od Karađorđeve do Jug Bogdanove i Jug Bogdanove stanari Novog naselja u Koceljevi su nakon nekoliko decenija dobili moderan ulični sistem.
- Ovim smo u potpunosti završili asfaltiranje Novog naselja. Preostala je još izgradnja trotoara u Jug Bogdanovoj ali će i to biti završeno ovih dana. Za asfaltiranje dela 23. septembra u dužini od 260 metara i za 170 Jug Bogdanove izdvojili smo oko 12 miliona dinara. Osim asfaltiranja ulica značajna su ulaganja i u izgradnju fekalne kanalizacione mreže u delu ulica Jovana Cvijića i Milisava Gavrilovića kao i dela Boračke i Stojana Novakovića - izjavio je direktor JP Direkcija za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju opštine Koceljeva Dragan Milinković.
Pored ulica radi se i na revitalizaciji opštinskih puteva. Za asfaltiranje oko 800 metara puta u Goločelu do osnovne škole predviđeno je da se izdvoji oko 10,5 miliona dinara, dok će radovi na izgradnji pola kilometra puta Vila Leska-Brdarica koštati oko pet miliona.
- Već u drugoj polovini oktobra meseca, ukoliko vremenske prilike dozvole, moguć je početak realizacije novih investicija. Radi se o presvlačenju asfaltom kolovoza Ustaničke ulice, dela Boračke od VI ličke do Ljutice Bogdana u Koceljevi, zatim planirani su radovi u Donjem Crniljevu od mosta na Tamnavi do stanova kao i u Družetiću nastavak asfaltiranja nekategorisanog puta u dužini od 500 metara prema Bobiji. Tu su i radovi na izgradnji 450 metara nekategorisanog puta u Ljuticama od novoizgrađenog mosta prema zaseoku Jelići. Priprema za asfaltiranje je udeo opštine dok je samo asfaltiranje udeo JP “Putevi Srbije”. Takođe ćemo nastaviti izgradnju fekalne kanalizacije u delu Karađorđeve ulice od Tamnave do 23. septembra na mestu gde će biti izgrađen pešački most - najavio je Milinković i dodao da je za ovu opštinu pomoć i podrška države od nemerljivog značaja.
V.Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa