17. septembar 2015.17. sep 2015.
NA SEOSKIM IGRAMA SRBIJE U VRNjAČKOJ BANjI

EKIPA KOCELjEVE PRVAK SRBIJE

Prošle subote na Olimpijskim seoskim igrama Srbije (OSIS) održanim ove godine u Vrnjačkoj Banji, u konkurenciji 15 ekipa, takmičari iz Koceljeve zauzeli su prvo mesto u nadvlačenju konopca. Za osvajanje titule prvaka države Koceljevci su morali da nadjačaju četiri ekipe. Najpre su bili bolji od predstavnika Sokobanje, potom su pobedili tim domaćina, u polufinalu su savladali opštinu Boljevac da bi u borbi za prvo mesto bili bolji od ekipe MZ Ribari Šabac.
- Za ekipu Koceljeve su pored mene nastupili Dejan Babić, Dragan Simanić, Željko Gačić, Marko Lazarević, Nenad Petrović, Slavko Đuričić, Mihailo Mićić i Milan Petrović. Opravdano odsutni članovi naše ekipe su bili Boban Maksimović, Paunović Branko i Miloš, Saša Bošković i Vuleta Pavlović - kaže Božidar Radovanović.
Prema njegovim rečima nadmetanje u nadvlačenju konopca počelo je pre pet godina upravo na Festivalu zimnice u Koceljevi.
- Prvo ime ekipe koju su organizovali Ljuba Birtašević i Saša Popović bilo je “Agrovoćar”, da bismo kasnije nastupali pod imenom “Gril Pekarac”. Veoma su nam važne pobede ali su druženja pre i posle takmičenja nezaboravna - dodaje Radovanović i ističe da je ova ekipa samo u ovoj godini bila pobednik u Oglađenovcu, Mionici, u Dublju (opština Svilajnac), Jautini i Jadranskoj Lešnici, Kosjeriću, u Osečini, na moto skupu u Koceljevi, dok su u Ledincima zauzeli peto mesto.
- Pobeda u Vrnjačkoj Banji i titula prvaka države za nas je veoma važna. Veliku zahvalnost dugujemo opštini Koceljeva, koja nas je podržala i obezbedila prevoz, ali i našem vernom sponzoru “Gril Pekarac”. Nadamo se da ćemo sledeće godine na seoskim igrama Srbije, koje će se prema našim saznanjima održati u Valjevu, uspeti da odbranimo titulu - rekao je Radovanović i istakao da ekipu “Gril Pekarac” već ovog vikenda očekuje novo takmičenje, u okviru Festivala zimnice u Koceljevi.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa