17. septembar 2015.17. sep 2015.
OBNOVLjENA NARODNA KUHINjA NA LETNjIKOVCU

BRIGA ZA NAJUGROŽENIJE

Objekat Narodne kuhinje na Letnjikovcu, obnovljen sredstvima Japan Tabako Inernešnal Fondacije i grada Šapca, svečano je otvoren u četvrtak. Vrednost investicije bila je ukupno oko 192.000 švajcarskih franaka, od čega je 75 odsto sredstava obezbedila JTI Fondacija. Saradnja je uspostavljena zahvaljujući Nevladinoj neprofitnoj organizaciji “Hausing Centar”.
Šabac ima oko 1.000 korisnika narodne kuhinje.
-Ljudi koji dolaze ovde sada će moći na dostojanstven način da dobiju svoj, možda jedini obrok u toku dana. Takođe, oni koji rade u ovoj kuhinji sada imaju znatno bolje uslove. Drago mi je da smo sa našim partnerima uspeli da isfinansiramo ovaj objekat i to nije jedini projekat koji zajedno radimo. Grad nastavlja da vodi odgovornu socijalnu politiku i cilj nam je da niko ne sme da bude gladan, rekao je prilikom otvaranja zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić.
Nenad Ljubičić, šef programa JTI Fondacije pojasnio je da je u okviru pomoći poplavljenim područjima ova Fondacija donirala ukupno 330.000 švajcarskih franaka koje su raspoređene na tri projekta. Prvi, urgentna pomoć, je realizovan u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a drugi, rehabilitacija poljoprivrednih aktivnosti, sa humanitarnim fondom Srpske pravoslavne crkve, Čovekoljublje.
-JTI Fondacija je u ovaj, treći projekat u nizu, uložila 152.000 švajcarskih franaka, dok je grad sa 40.000 doprineo realizaciji. Međutim, ulaganje grada još uvek traje jer treba završiti pristupnu infrastrukturu, i još neke stvari da se objekat dovede do finalnog završetka, naveo je Ljubičić.
Branislava Žarković direktorka NVO “Hausing centar” istakla je da se radi o partnerskom projektu u pravom smislu.
-Inicijativom naše NVO spojeni su grad i donatori i doprineto je da realizacija ovog projekta bude uspešna. Grad je kofinansijer, ali je imao i dodatne troškove zarad funkcionalnosti objekta, tako da je njihovo učešće veoma veliko. To je još jedna potvrda potrebe za ovakvim objektom i odgovornosti grada prema najugroženijim građanima, rekla je Žarkovićeva.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa